| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de gener de 2020


dissabte, 21 de gener de 2006
>

El govern concedeix la medalla President Macià al músic i banquer tarragoní Pere Godall

El president de la Generalitat lliurarà el guardó el dia 1 de febrer, a les Drassanes Reials de Barcelona

CARINA FILELLA. Tarragona
La Generalitat, a proposta del Departament de Treball i Indústria, ha concedit la medalla President Macià 2005 al banquer i músic tarragoní Pere Godall Gandia «en reconeixement a la dedicació, constància i esperit d'iniciativa en la seva trajectòria laboral». Nascut a Tarragona l'any 1920, Godall destaca pel seu paper en el món de la música com a director de l'agrupació Mon Camp Tarragoní. També ha treballat durant més de quaranta anys a la sucursal del Banc Espanyol de Crèdit de Tarragona. «Encara que tinguis molta feina, la clau és que t'agradi el que fas», va dir ahir l'homenatjat.


+ Pere Godall, al centre de la imatge, ahir, en una roda de premsa que va oferir a la Delegació del Govern de Tarragona. Foto: J.F.
L'any 1982 la Generalitat va recuperar la concessió de les plaques i la medalla President Macià -instaurades el 1938- amb la finalitat de premiar els qui, al llarg d'una vida o una dilatada etapa de treball, «han contribuït amb el seu esforç i exemple a mantenir i impulsar d'una manera rellevant l'activitat econòmica del país». En el cas de Pere Godall, la medalla se li ha concedit a proposta del Departament de Treball i Indústria, que es va fer ressò de la petició que prèviament n'havien fet un grup de tarragonins agrupats a la «penya del barquet», segons va explicar ahir el delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté. L'acte de lliurament de la medalla, que serà a càrrec del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, tindrà lloc el dia 1 de febrer, a les Drassanes Reials de Barcelona. Pere Godall (Tarragona, 1920) ha compaginat la seva passió per la música amb una dilatada trajectòria laboral a la sucursal del Banc Espanyol de Crèdit a Tarragona. Als 15 anys ja va fundar el Trio Godall amb els seus germans, i poc mesos després naixia l'Orquestra Godall, formada per nou músics, on va exercir de director. La Guerra Civil va suposar un canvi dràstic per a la família Godall com a conseqüència de la mort del pare, fet que va provocar l'entrada de Pere Godall a l'exèrcit. Godall ha estat director de diferents orquestres. Entre 1947 i 1962, va ser director musical de Ràdio Tarragona. També va exercir de professor de música i compositor. Actualment, és el director musical de l'agrupació Mon Camp Tarragoní. A més, Godall és el president provincial de la Lleva del Biberó 41. Godall diu que el fet de dur a terme una activitat tan intensa feia que només dormís «unes tres o quatre hores al dia», però que el secret per aguantar aquesta situació «és que t'agradi el que fas».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El músic i banquer tarragoní Pere Godall rep la medalla Francesc Macià per la trajectòria laboral

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.