| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de desembre de 2021


dilluns, 9 de gener de 2006
>

Obres Públiques talarà finalment una vintena de plataners de l'Aleixar per poder arranjar la carretera T-704

El departament en plantarà 70 després de les obres per «oblidar el sacrifici» dels actuals

N. ALBISUA. L'Aleixar
El Departament d'Obres Públiques talarà una vintena de plataners de l'entrada de l'Aleixar per poder dur a terme la millora de la carretera T-704. Les obres comencen avui i comportaran també restriccions a la via durant tres dies. A la població hi ha posicions enfrontades per la tala dels arbres, ja que suposen un símbol d'identitat per a l'Aleixar. Tot i així, alguns veïns prioritzen la millora de la via a la vida dels plataners. La Generalitat, però, tornarà a plantar arbres d'aquest tipus en altres indrets.


+ Els plataners amb una marca són els que el Departament d'Obres Públiques talarà a partir d'avui. Foto: N.A.
El mateix conseller d'Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, va visitar fa uns mesos l'Aleixar per determinar l'estat dels plataners. Segons una carta enviada des de la conselleria a l'alcalde de la població, Conrad Mariné, i facilitada per l'entitat ecologista Gepec, es tracta d'«arbres no gaire grans, en alguns casos malalts i en d'altres foradats i amb grans cavitats en el tronc a l'arrencada de terra». És per això que la conselleria va determinar que s'han de tallar 20 arbres però que aviat «es plantaran uns 70 plataners nous a la mateixa zona que faran oblidar el sacrifici que hem de fer». Així doncs, les obres de millora de la T-704, que comencen avui, comportaran la tala d'aquests plataners que es troben al voral de la via i que per molts veïns són un símbol d'identitat. El col·lectiu Torre Regina de l'Aleixar va rebre amb sorpresa aquesta notícia, però el seu portaveu, Joan Rosselló, va explicar que «acatem la decisió, tot i que no la compartim, encara que reconeixem que era difícil que es poguessin salvar els arbres». L'entitat ecologista l'Escurçó sí durà a terme mesures de pressió per evitar la tala i avui estarà a la carretera per poder negociar aquest extrem. D'altra banda, el Gepec creu que «hi havia solucions alternatives prou bones i factibles que podrien haver salvat els arbres, però com sempre ha mancat voluntat política i la sensibilitat ecològica i mediamebiental dels qui manen», segons un comunicat. El departament va encarregar diversos estudis per estalviar l'afecció dels arbres, però, segons el conseller, «aquestes alternatives comportaven uns moviments de terra i uns talussos d'un impacte superior a la tala dels plataners». En tot cas, la T-704 patirà restriccions fins al dia 12 de gener, ja que quedarà tallada des d'un quart de deu del matí fins a les sis de la tarda.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La polèmica, al carrer

>La Generalitat començarà a talar avui els plataners de l'entrada a l'Aleixar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.