| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de setembre de 2021


diumenge, 18 de desembre de 2005
>

L'Ajuntament de Blanes tallarà la llum al camp de tir de Malgrat perquè contamina

El consistori s'ha queixat a la Generalitat perquè els cartutxos van al riu i els trets espanten els ocells

LAURA JUANOLA. Blanes
L'Ajuntament de Blanes deixarà de subministrar llum al camp de tir de Malgrat com a mesura de pressió perquè abandoni el seu emplaçament. El conflicte es troba en el fet que el camp de tir de Malgrat està situat a tocar del riu Tordera i del terme de Blanes. Això provoca que els trets espantin els ocells que viuen al delta del riu. A més, els cartutxos que es disparen, que són contaminants perquè porten plom, van a parar al riu. L'Ajuntament de Blanes s'ha queixat reiteradament d'aquest camp. L'alcalde, Josep Marigó, considera que el mínim que pot fer Blanes és deixar de donar llum a una activitat empipadora.


+ El camp de tir de Malgrat tancarà quan estigui fet el que es projecta fer a Lloret de Mar. Foto: LLUÍS CRUSET.
El camp de tir de Malgrat fa 25 anys que està situat a tocar del riu Tordera i del terme municipal de Blanes. Té un centenar d'associats que els caps de setmana practiquen el tir al plat. Històricament, l'Ajuntament de Blanes ha subministrat llum al camp de tir però, des de fa anys, el consistori reivindica que el camp es traslladi. El regidor de Medi Ambient, Argemir González, argumenta que els tirs espanten els ocells que viuen al delta del riu i que, a més, el riu queda ple de plats i de cartutxos, que és un material contaminant perquè incorpora plom. L'Ajuntament de Blanes s'ha queixat reiteradament a l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat d'aquesta activitat. L'alcalde, Josep Marigó, va lamentar ahir la poca atenció que mereix aquest problema a la Generalitat i va explicar que fa mesos l'Ajuntament i els usuaris del camp de tir van acordar que el consistori deixaria de subministrar-los la llum. Segons l'alcalde, aquesta és l'única mesura de pressió que pot practicar l'Ajuntament de Blanes respecte a un camp de tir que hi ha al poble veí i sobre el qual la Generalitat no actua. L'alcalde no vol veure's perjudicat, com passa ara i, a sobre, fer arribar la llum als que perjudiquen a Blanes. A partir d'ara, el mateix Ajuntament de Malgrat farà arribar llum al camp de tir. Al marge d'això, els usuaris del camp de tir s'han compromès a abandonar l'espai que ocupen quan n'hi hagi un altre de fet, cosa que pot passar d'aquí a un any. El president del club de tir de Malgrat, Paco Machado, va explicar ahir que entén les molèsties que causa a Blanes i va agrair la paciència del consistori. Machado, però, va explicar que des del camp de tir s'intenta mitigar l'impacte ambiental recollint els prop de 150 cartutxos que es llancen cada cap de setmana.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un camp de tir nou a Lloret

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.