| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 d'octubre de 2021


dissabte, 17 de desembre de 2005
>

La CE demana a l'Estat espanyol que posi fi a l'exempció de l'IVA que aplica a l'Església Catòlica

És un «últim avís» per als béns mobles i immobles que compra o rep

EFE. Brussel·les
La Comissió Europea (CE) enviarà un últim avís a l'Estat espanyol, abans de la denúncia al Tribunal de Justícia de la UE, perquè posi fi a l'exempció que aplica a l'Església catòlica en el pagament de l'IVA sobre béns mobles i immobles que compra o rep i que estiguin relacionats amb l'activitat religiosa. La CE considera que aquesta exempció «no està autoritzada segons el règim de l'IVA de la Comunitat Europea establert en la sisena directiva de l'IVA».


+ El president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, saluda Rodríguez Zapatero. Foto: EL PUNT.
A l'Estat espanyol, l'Església catòlica està exempta de pagar l'IVA sobre els béns que li són subministrats i que estan expressament relacionats amb l'activitat religiosa, com els altars, les espelmes i els bancs. Per això, la CE ha fet un «dictamen privat» -el segon pas en el procediment d'infracció- en el qual es demana a l'Estat espanyol que modifiqui el tractament que fa a les entregues de béns amb destinació a l'Església catòlica perquè s'adapti al dret comunitari. Segons l'executiu de la UE, l'Estat espanyol ha de modificar «determinats compromisos fiscals que va contreure arran de l'acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu sobre afers econòmics» del 3 de gener del 1979. Per la seva banda, l'Estat espanyol manté que aquest acord «l'obliga a aplicar una exempció de l'IVA a determinades entregues de béns amb destinació a l'Església catòlica», mentre que la CE considera que aquesta mesura «no està autoritzada» per la legislació comunitària. Durant les converses, Brussel·les ha assenyalat a l'Estat espanyol l'obligació de modificar aquesta exempció però alhora li ha indicat que pot oferir «una altra mena de concessions financeres a l'Església», una cosa que, per ara, no ha acceptat, segons un portaveu comunitari. Aquesta solució ja la va fer servir Portugal, que mantenia amb l'Església una exempció semblant; i quan la CE li ho va demanar, la va modificar per substituir-la per una altra mena de concessions. El comunicat de la CE diu que no hi ha cap disposició comunitària que permeti aquesta exempció, i l'Estat espanyol així ho ha reconegut. Ara l'Estat té dos mesos per contestar i, en cas que la resposta no sigui satisfactòria, la CE podrà remetre la qüestió al Tribunal de Justícia d'Estrasburg.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els impostos que no paga

>La CE demana a l'Estat que posi fi a l'exempció de l'IVA a l'Església catòlica

>La CE demana a l'Estat que posi fi a l'exempció de l'IVA a l'Església catòlica

>La CE demana a l'Estat que posi fi a l'exempció de l'IVA a l'Església catòlica

>La CE demana a l'Estat que posi fi a l'exempció de l'IVA a l'Església catòlica

>La CE demana a l'Estat que posi fi a l'exempció de l'IVA a l'Església catòlica

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.