| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de desembre de 2021


divendres, 16 de desembre de 2005
>

Jafre redacta el primer pla general, que preveu que es passi de 204 habitatges a 425 en dotze anys

Justifica el creixement en vista de la construcció del complex hoteler i termal

ALBERT VILAR. Jafre
Jafre està tramitant el primer pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que actualment es troba en exposició pública després que el ple municipal l'ha aprovat inicialment. El primer pla urbanístic preveu doblar el nombre d'habitatges en els pròxims dotze anys, passant de 204 a 425 habitatges. El creixement urbà, que es concentra al costat del nucli urbà, es justifica davant la construcció del complex hoteler i termal al poble i es complementa amb més espai industrial.


+ Vista general del nucli amb una nau industrial en primer terme. Foto: A.V.
L'equip de govern, encapçalat per Josep Grau (CiU), un dels alcaldes catalans més antics, ja estava treballant en les normes subsidiàries del municipi, però en vista de la nova llei d'Urbanisme van decidir aturar-ho i endegar un nou pla, que és el que actualment està en exposició pública. El pla preveu doblar el nombre actual de cases cap a la banda est i cap al nord, en direcció al complex hoteler i termal, encara que deixa un espai sense urbanitzar. I es delimita aquest creixement de l'est per un vial que surt de l'entrada del polígon. Inicialment, el govern només preveia desenvolupar els espais que els propietaris veien bé, com també preveia el creixement industrial a tocar del nucli. Al final, a proposta dels redactors del pla, s'ha decidit unificar el creixement i posar el nou polígon a l'altra banda de la carretera de Verges. «És una proposta molt més racional, ja que s'ordena el creixement», va dir l'alcalde, que va recordar que es va donar carta lliure als redactors. El nou pla, que se li dóna una vigència de dotze anys, preveu 221 habitatges potencials de nova creació. Si es fan tots, Jafre disposarà d'un total de 425 habitatges. La majoria dels quals són cases aïllades, encara que es preveu que es facin algunes d'aparellades. I entre aquestes, es preveu que n'hi hagi de protecció oficial, com marca la nova legislació. La superfície urbana i la urbanitzable representen el 4,77 per cent del territori, que fa 664 hectàrees. El grup de l'oposició, Futur per Jafre, va votar en contra de l'aprovació inicial del pla per considerar que hi ha «una colla d'irregularitats», segons va explicar el seu portaveu, Sebastià Alabau. Entre les queixes de l'oposició hi ha el fet de deixar la fàbrica que hi ha a tocar del nucli urbà com a zona industrial. L'alcalde va explicar que quan l'actual fàbrica desaparegui, es podran fer en aquell espai petites naus industrials, però reduint la seva alçada. Pel que fa als béns que cal protegir, destaca el bé cultural d'interès nacional de l'església parroquial i 19 béns d'interès, en què apareixen molts masos i el santuari de la Fontsanta. També protegeix dotze edificis abandonats en cas de voler rehabilitar-los.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.