| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 de febrer de 2019


dimecres, 14 de desembre de 2005
>

Els arquitectes d'Amposta, «decebuts» per la nova proposta del nou pla urbanístic municipal

Lamenten que reculla molt poques de les seues propostes i la manca de participació

ROSER ROYO. Amposta
El nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Amposta tampoc ha agradat gaire al col·lectiu d'arquitectes del municipi, que ja va presentar al·legacions a la tramitació del POUM anterior el 2003. Així uns vint arquitectes d'Amposta han signat un plec de noves al·legacions en què s'oposen a la unió dels polígons industrials de Tosses i l'Oriola perquè hipotecaria el futur creixement residencial d'Amposta i proposen crear una gran anella verda al voltant de la ciutat, entre d'altres.


+ Els arquitectes també consideren excessiu el creixement que proposa el govern municipal de la urbanització Eucaliptus. Foto: JP.R.
Aquest col·lectiu d'arquitectes ampostins acompanya el seu plec d'al·legacions amb una carta en la qual es manifesten «decebuts» per la falta d'incidència de les al·legacions que van presentar a l'anterior POUM -la tramitació s'ha tornat a iniciar per canvis interns en l'equip redactor-, i es mostren molt crítics amb l'equip de govern de CiU. Així lamenten la manca de participació ciutadana i denuncien que en alguns punts sembla que s'hagen prioritzat actuacions urbanístiques per beneficiar interessos privats. Concretament, es referixen al creixement de la urbanització Favaret, situada a la falda del Montsianell i a uns tres quilòmetres d'Amposta. El nou POUM prioritza el creixement d'aquesta urbanització cap a Freginals perquè hi ha un promotor interessat a tirar endavant una promoció d'habitatges. Una de les 31 al·legacions dels arquitectes reclama que es prioritze la creació de sòl residencial cap a Amposta per afavorir les connexions amb el nucli urbà, tal com marca la llei d'urbanisme. A més els arquitectes també s'oposen a la unió dels polígons industrials de l'Oriola i Tosses perquè hipotecaria el futur creixement residencial d'Amposta limitat ja pel riu Ebre, per l'N-340 i per l'eix de l'Ebre. «L'única possibilitat de creixement futur que ens queda és superar l'eix de l'Ebre, en direcció a Santa Bàrbara, i el teixit industrial ho faria impossible», explica un dels arquitectes sotasignants. Per la seua banda, l'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, va confessar que no està d'acord «amb la filosofia» de les al·legacions dels arquitectes. Roig va negar cap intent de beneficiar la iniciativa privada i respecte al creixement industrial va assenyalar que una de les prioritats de l'equip de govern és crear llocs de treball. «A Amposta la gent a més de residir-hi hi ha de treballar», va dir Roig tot assenyalant que la proposta de sòl residencial del nou POUM duplica la superfície actual. Aquestes al·legacions es debatran en el ple del 23 de desembre.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>REACCIONS

>AL·LEGACIONS PRINCIPALS

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.