| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 d'octubre de 2021


dimarts, 29 de novembre de 2005
>

Joan Carles I adverteix que és urgent afrontar les amenaces del terrorisme

En el discurs inaugural, va fer referència al punt més conflictiu de la cimera

CLARA RIBAS. Barcelona
El rei Joan Carles I considera «urgent» que els estats de la zona euromediterrània afrontin les amenaces a la seguretat de les societats. En el discurs inaugural davant dels caps de les delegacions que van participar en la Cimera Euromediterrània de Barcelona, el monarca espanyol va assenyalar que és prioritària «la cooperació reforçada contra les noves amenaces a la seguretat dels nostres pobles, mitjançant una lluita operativa i eficaç contra el terrorisme».


+ El Rei fa broma amb Zapatero i Maragall abans de la foto de família. Foto: EFE.
Segons Joan Carles I l'Associació Euromediterrània ha aconseguit perdurar malgrat totes les dificultats i els problemes sobrevinguts durant els darrers anys. «Hem creat un sistema de cooperació multilateral i durader, basat en un esperit de col·laboració i en el marc d'uns valors compartits de democràcia i de respecte dels drets humans amb l'objectiu global de fer de la conca mediterrània un àmbit de diàleg, intercanvi, cooperació i desenvolupament», va dir. El cap de l'Estat va insistir que el procés euromediterrani és un «referent fonamental» per a tota la regió. «Avui estem de nou reunits en aquesta mateixa ciutat de Barcelona per reafirmar, al nivell més alt, la nostra aposta per la cooperació entre els nostres països i la nostra creença ferma en la mútua solidaritat», va subratllar. El Rei va deixar clar que la cimera no podia ser només un acte commemoratiu, sinó que havia de subratllar «la importància que s'atribueix al Procés de Barcelona» i al que significa mitjançant «idees i aportacions pragmàtiques i concretes». Així mateix, el Rei va afirmar que l'Associació Euromediterrània constitueix un «bloc coherent», en què es compaginen homogeneïtat i diversitat. Polítiques d'immigració Entre els objectius més ambiciosos Joan Carles I va destacar el de «la pau justa i duradera» a l'Orient Mitjà i va manifestar que continua essent «la primera prioritat i la més antiga» si es vol transformar el Mediterrani «en un espai d'estabilitat que fomenti el desenvolupament, el benestar i la qualitat de vida de les societats». El Rei considera que té una necessitat «àmpliament compartida» una gestió «ordenada dels fluxos migratoris que resulti beneficiosa per a tots». Finalment, va expressar la seva gratitud pels esforços que pugui «aprofundir» la relació euromediterrània com a espai de present i de futur.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Jacques Chirac aposta perquè la Mediterrània sigui una prioritat estratègica de la UE

>La UE acorda amb Israel i els països àrabs un codi de conducta antiterrorista

>Joan Carles I adverteix que és urgent afrontar les amenaces del terrorisme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.