| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de desembre de 2021


dissabte, 26 de novembre de 2005
>

Condemnen a 5 anys de presó els atracadors atrapats gràcies al GPS del cotxe que van robar

El fiscal retira l'acusació de detenció il·legal i els acusats accepten la pena

FIDEL BALÉS. Girona
Els quatre joves de nacionalitat francesa, Jean Robert Fernadez, Nadir Rahid Atia, Ommar Semmar i Metin Ackay, que van ser detinguts a Riudellots de la Selva quan els amos del cotxe que havien robat els van bloquejar a distància la direcció del vehicle, van ser condemnats ahir a 5 anys i mig de presó per robatori amb violència amb violació de domicili i per les lesions que van causar a les persones que van assaltar a la seva residència de Sant Feliu de Guíxols. Els acusats van acceptar les penes després que el fiscal retirés l'acusació de detenció il·legal, cosa que va reduir considerablement la petició inicial de 19 anys de presó.

Les negociacions entre el ministeri fiscal, l'advocat de l'acusació particular, Gabriel Jambert, i els lletrats defensors, Sebastià Salellas i Carles Monguilod, van durar fins al migdia. Al final es va arribar a un acord, acceptat també pels acusats i per les víctimes, pel qual es va acabar condemnant els quatre joves de nacionalitat francesa a 5 anys de presó per robatori amb violència i intimidació amb violació de domicili i a 3 mesos de presó per cadascun dels dos delictes de lesions, per haver agredit el matrimoni de la casa que van assaltar. Inicialment el ministeri fiscal demanava 3 anys de presó per cadascun d'aquests delictes de lesions. Els acusats van admetre que a les 4 de la matinada del 27 de juny del 2004, tres d'ells van entrar per una finestra a la casa de la urbanització Casa Nova, de Sant Feliu de Guíxols, mentre el quart feia tasques de vigilància a l'exterior. Els que van entrar a la casa anaven amb la cara tapada amb mitges i duien guants de làtex i es van dirigir al dormitori on dormia el matrimoni propietari de la casa. Allà un dels assaltants va amenaçar el propietari amb un tornavís a la mà alhora que el colpejava amb l'altra mà i el va obligar a desconnectar el sistema d'alarma. Un altre dels assaltants va subjectar fortament la dona i el tercer, amb un pal de jugar a golf, mantenia la parella amenaçada mentre els seus companys s'apropiaven del botí. Els atracadors es van emportar un parell de rellotges de gran valor, una polsera de diamants, un brillant de tres quirats, un anell amb sis diamants i 13.000 euros en metàl·lic. Els objectes de valor que es van emportar i que no han estat recuperats van ser valorats en 59.130 euros. Per poder assegurar-se la fugida, els assaltants van lligar i emmordassar els propietaris de la casa. En les negociacions entre les acusacions i els lletrats de les defenses, aquests van convèncer les parts acusadores que no es podia imputar delicte de detenció il·legal als acusats perquè aquests només havien immobilitzat les víctimes el temps just per assegurar-se la fugida i, per tant, la seva immobilització no es va perllongar en el temps, cosa que les acusacions van admetre. Nova tecnologia i detenció Els assaltants per fugir de la casa es van emportar un cotxe Bentley model Continental, d'un valor estimat d'uns 200.000 euros i equipat amb noves tecnologies. Tan ben equipat, que quan els amos de la casa es van poder deslligar van contactar amb el seu fill que era a Barcelona i aquest, a través del seu ordinador i via GPS, va poder localitzar el cotxe i per control remot va poder immobilitzar la direcció del vehicle. A conseqüència d'això, el cotxe es va accidentar a Riudellots de la Selva i els fugitius van poder ser detinguts. El botí, però, no es va recuperar.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.