| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de març de 2019


divendres, 25 de novembre de 2005
>

Presenten un documental que vincula la història dels antics trens gironins a les actuals vies verdes

El promouen el Consorci de les Vies Verdes i la Diputació

PURI ABARCA. Girona
El Consorci de les Vies Verdes i el Departament de Cultura de la Diputació de Girona van presentar ahir un documental sobre les vies verdes de les comarques gironines que transcorren per trams d'antigues línies de tren, concretament de Palafrugell a Flaçà, de Sant Feliu de Guíxols a Girona i Olot i de Ripoll a Ogassa. El documental, elaborat per Antoni Martí, de Videoplay Serveis, serà distribuït pel consorci i per El Punt.


+ L'antiga estació central de Girona. Foto: VIDEOPLAY.
El documental relliga imatges dels trens que van ser desmantellats a mitjan segle passat amb altres de les actuals vies verdes que aprofiten el mateix recorregut. El president del consorci, Xavier Soy, i el diputat de Cultura de la Diputació, Enric Vilert, van destacar ahir, durant la presentació, l'aportació del documental a la recuperació de la memòria històrica de les comarques gironines i a la promoció de les vies verdes. Segons va explicar Antoni Martí, el documental, que dura seixanta minuts, inclou nombroses imatges antigues filmades en 35 mm i provinents tant del NODO com de cineastes gironins i, fins i tot, d'una pel·lícula anònima de principis dels anys 20 del segle passat sobre el carrilet de Girona-Olot, que ell també va fer servir per a un documental anterior sobre les línies ferroviàries desaparegudes. «El tren sempre és un element fascinant des del punt de vista cinematogràfic.» Martí va recordar que la primera imatge de la història del cinema va ser la dels germans Lumier sobre un tren que arribava a l'estació. El documental, del qual s'han fet 5.000 còpies, serà distribuït primer per El Punt i el consorci, a un preu de 12 euros, i després es posarà a disposició dels ajuntaments.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.