| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 d'octubre de 2019


dilluns, 21 de novembre de 2005
>

La UB convertirà una antiga fàbrica de Badalona en un centre residencial i de formació contínua

El nou equip rectoral desencalla el projecte de la façana marítima badalonina després de dos anys i mig

JOSUÉ GARCIA. Badalona
L'edifici de l'antiga Companyia Auxiliar del Comerç i la Indústria (CACI), a la façana marítima de Badalona, serà finalment un centre de la Universitat de Barcelona (UB). El nou equip rectoral encapçalat per Màrius Rubiralta ha desencallat el projecte dos anys i mig després que la UB i l'Ajuntament de Badalona signessin un conveni pel qual se cedia l'espai per fer un centre universitari dedicat a les ciències del mar. No serà així, ja que ara s'ha decidit que la CACI s'integri en un altre projecte de la UB per agrupar la formació continuada al districte 22@sota la marca IL3 (Institute for Lifelong Learning).


+ Aquest és l'estat actual de l'antiga fàbrica de la CACI, al front marítim de Badalona. Foto: QUIM PUIG.
La Universitat de Barcelona ja ha decidit el destí de l'edifici de l'àntiga fàbrica CACI de Badalona. Situada a la façana marítima en una nova zona residencial, aquesta edificiació, ara en estat semiruïnós, es convertirà en un centre residencial per a la formació continuada i interior de la mateixa universitat, segons ha explicat el director general dels Estudis de Formació Continuada de la UB, Joan-Francesc Pont. Funcionarà com un centre annex d'una altra antiga fàbrica del Poblenou, la fàbrica Canela, i els dos centres formaran un altre campus de la universitat dedicat a la formació permanent i corporativa. El projecte estava aturat des del maig del 2003, quan l'Ajuntament de Badalona i la universitat van signar un conveni pel qual el consistori cedia l'edifici. Aleshores es va dir que el centre universitari badaloní es destinaria a impartir ciències del mar. Posteriorment, però, des de la universitat es va descartar que s'impartís cap titulació oficial i, finalment, es destinarà a l'especialització i actualització dels coneixements. El projecte inclou una cinquantena d'habitacions, una planta destinada a l'aulari i una altra als serveis. L'objectiu és que els alumnes puguin fer estades formatives curtes i s'allotgin al mateix centre. «És una formació amb dimensió convivencial», explica Pont, que posa com a exemple del seu ús estades d'immersió lingüística i allotjaments breus dins de cursos de postgrau i màsters. En cap cas serà una residència perquè els alumnes puguin estar-s'hi tot un curs, sinó per a períodes concrets en què rebin formació allà mateix. El consell de govern de la UB va aprovar la setmana passada el pla 2005-2020 que inclou el projecte de la CACI, tot i que des de la UB reconeixen que encara s'han de tancar uns quants detalls, entre els quals hi ha el finançament. Es calcula que la rehabilitació de l'edifici tindrà un cost de cinc milions d'euros. De moment, l'Ajuntament de Badalona invertirà 600.000 euros per assegurar l'estructura exterior de l'antiga fàbrica, molt malmesa.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>IL3, un projecte internacional

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.