| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 10 de juliol de 2020


dijous, 17 de novembre de 2005
>

Moratinos compareixerà al Congrés dels Diputats per informar dels vols de la CIA

Els grups parlamentaris d'ICV-IU, CC i el Grup Mixt també volen que Alonso, Bono i el CNI donin explicacions

N.G. / AGÈNCIES.
El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, compareixerà davant la comissió d'Afers Estrangers del Congrés per informar al Parlament sobre el suposat ús d'aeroports espanyols per part de la CIA. El govern espanyol va demanar ahir a la tarda la compareixença de Moratinos, per a la qual encara no hi ha data, ja que primer s'haurà de reunir la mesa per fixar l'ordre del dia. Aquesta petició va ser tramitada després que diferents grups parlamentaris reclamessin la compareixença dels ministres de l'Interior i Defensa, José Antonio Alonso i José Bono, respectivament, i el director del CNI.


+ El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha demanat de comparèixer al Congrés dels Diputats. Foto: EFE.
El portaveu del grup socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, va ser l'encarregat d'anunciar al Congrés que el govern «ha volgut donar explicacions no en una comissió secreta, sinó amb llum i taquígrafs, perquè no hi ha res a amagar», en relació amb les suposades escales d'avions de la CIA amb presos terroristes en aeroports espanyols com ara el de Palma de Mallorca. La petició va ser cursada després que els grups d'ICV-CV, CC i el Grup Mixt reclamessin les compareixences dels ministres de l'Interior i Defensa, José Antonio Alonso i José Bono, respectivament, i del director del CNI, Alberto Saiz, davant la comissió de Fons Reservats del Congrés. Rubalcaba no va aclarir si després de la compareixença de Moratinos, seran acceptades, en sessió secreta, les d'Alonso, Bono i Saiz, encara que sí va remarcar que els grups haurien de quedar satisfets amb les explicacions del ministre d'Afers Estrangers, perquè és qui més dades pot aportar sobre l'assumpte. Ahir a la tarda, el president del Congrés dels Diputats, Manuel Marín, es va posar en contacte amb els portaveus parlamentaris que integren la comissió de Fons Reservats per concertar una reunió la setmana que ve, en la qual s'estudiaran les tres peticions de compareixences. El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, va dir ahir que el seu departament no té constància que es produïssin irregularitats en el pas de suposats vols de la CIA per aeroports espanyols, com es dedueix de la investigació efectuada per la Guàrdia Civil. Aquesta absència d'irregularitats se suma a les conclusions del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), com va dir dimarts el ministre de Defensa, José Bono.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Els EUA no han violat cap llei»

>Moratinos anirà al Congrés a informar dels vols de la CIA

>Moratinos anirà al Congrés a informar dels vols de la CIA

>Moratinos anirà al Congrés a informar dels vols de la CIA

>Moratinos anirà al Congrés a informar dels vols de la CIA

>Moratinos anirà al Congrés a informar dels vols de la CIA

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.