| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 31 de maig de 2020


dimecres, 16 de novembre de 2005
>

Alonso es compromet a investigar els vols dels EUA a Mallorca amb terroristes

Avions noliejats per la CIA podrien haver utilitzat l'aeroport de Son Sant Joan per al trasllat de presos d'al-Qaida

N.G. / AGÈNCIES.
El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, va indicar ahir que s'investigarà la possible existència de vols dels EUA amb terroristes presos i amb destinacions a altres països fent escala a l'Estat espanyol, i va indicar que si es confirma serien fets gravíssims. Per la seva banda el ministre de Defensa, José Bono, va dir que no hi ha cap prova ni indici que demostri que agents de la CIA hagin dut a terme activitats il·lícites en territori estatal. Diferents formacions polítiques com ERC i ICV van demanar explicacions al govern espanyol sobre la utilització de l'aeroport de Palma per agents americans.


+ Vista de l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, on suposadament transitaven avions de la CIA amb presoners d'al-Qaida. Foto: EFE.
El govern espanyol es va mostrar ahir preocupat per les informacions que indiquen que la CIA nord-americana hauria fet servir aeroports de l'Estat per traslladar terroristes d'al-Qaida amb destinació desconeguda. El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, va advertir que si es confirmessin aquests fets hi hauria una resposta en les relacions bilaterals. Amb tot, el ministre va demanar prudència fins que s'acabi la investigació. El ministre de Defensa, José Bono, també es va pronunciar i va indicar que no hi ha cap prova que s'hagi comès cap activitat il·lícita en aquest assumpte. Segons diverses informacions publicades pel Diari de Mallorca, avions vinculats a la CIA havien fet escala entre el gener i el setembre del 2004 en aeroports balears com Son Sant Joan i les Marrades. Fa menys d'un mes, el Ministeri de l'Interior va assegurar en una resposta parlamentària a IU-ICV que no tenia pensat obrir cap investigació sobre aquest tema. Amb tot, ahir el diari El País publicava que la Guàrdia Civil va arribar a investigar fins a deu vols secrets que van fer escala a Mallorca. L'informe que va fer l'Institut Armat a l'abril d'aquest any va servir de base perquè el Centro Nacional de Inteligencia (CNI) demanés als serveis secrets nord-americans que no fessin servir aeroports de l'Estat per al trasllat de presos. El govern espanyol manté, malgrat tot, que no hi ha fets que provin l'existència d'aquests trasllats. El ministre de Defensa va negar que el CNI tingui informes sobre l'ús que fa la CIA d'aeroports estatals. Bono va indicar que la seva obligació com a membre del govern espanyol és defensar els països aliats i amics mentre no es provi res.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>IU-ICV i ERC demanen explicacions

>El ministre Alonso fa investigar els suposats vols de la CIA a Mallorca

>El ministre Alonso fa investigar els vols de la CIA a Son Sant Joan amb presos d'al-Qaida

>El ministre Alonso fa investigar els vols de la CIA a Son Sant Joan amb presos d'al-Qaida

>Investiguen els vols de la CIA a Son Sant Joan amb presos d'al-Qaida

>Investiguen els vols de la CIA a Son Sant Joan amb presos d'al-Qaida

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.