| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 de juliol de 2019


dissabte, 12 de novembre de 2005
>

Barcelonès Nord. Els botiguers del Progrés s'empipen i impediran les obres prèvies del metro durant el Nadal

Mantenen que l'Ajuntament els havia promès que el carrer Francesc Macià no tindria tanques fins passat Reis

SARA MUÑOZ. Badalona
Les obres de prolongació de la línia 2 de metro arriben a Badalona envoltades de polèmica. Els comerciants del Progrés, propers al carrer Francesc Macià -el més afectat pels treballs-, asseguren que impediran a les màquines treballar en aquesta via durant la campanya de Nadal i que no admetran que les tanques barrin el pas als vianants. Diuen que aquest és el compromís que havia adquirit amb ells la mateixa alcaldessa. L'Ajuntament, en canvi, té la mateixa posició que la Generalitat: durant el desembre s'hi han de fer obres menors per tal que tot estigui a punt, passat Reis, per foradar Francesc Macià.


+ Un moment de la reunió entre els representants de la Generalitat i diverses entitats de Badalona. Foto: S.M.
Tant l'Ajuntament de Badalona com la Generalitat han anunciat que les obres per prolongar el metro fins al centre de la ciutat no començaran fins passat Reis, amb la voluntat que el tall del carrer Francesc Macià no perjudiqui els comerciants de la zona durant la campanya de Nadal. Amb el que els botiguers no comptaven, però, és amb la necessitat que té l'empresa constructora de continuar fent treballs previs per anar preparant el terreny. La presidenta de l'associació de comerciants del Progrés, Mirta Álvarez, manté que aquesta entitat «se sent enganyada» per l'alcaldessa, Maite Arqué, i pel regidor d'Urbanisme, Francesc López Guardiola, ja que, en paraules seves, «ens van prometre que durant els dies de Nadal no hi hauria una sola màquina ni una sola tanca al carrer Francesc Macià». Els botiguers, que tenen demanada una reunió amb cadascuna de les dues administracions implicades en el projecte, tenen clar que impediran «de qualsevol manera» que s'hi faci cap mena d'obra durant el període nadalenc. «Si escau, ens posarem davant de les màquines per evitar que hi treballin», ha advertit Álvarez. Fonts municipals, però, van manifestar ahir que el compromís de l'Ajuntament ha estat sempre evitar que les obres, durant la campanya de Nadal, afectessin el trànsit, i asseguren que la promesa a què fa referència Mirta Álvarez afecta només les obres majors, les que obliguen a tallar Francesc Macià i obrir-lo de bat a bat. Aquest és, de fet, el compromís que el consistori badaloní ha fet arribar al govern de la Generalitat, segons va confirmar dijous el tècnic del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Jordi Jubany, en una reunió a la seu de la FAVB.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Les inquietuds de les entitats veïnals

>Barcelonès Nord. Els detalls de l'obra

>Els botiguers del Progrés amenacen de boicotejar les obres del metro

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.