| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de setembre de 2021


dijous, 10 de novembre de 2005
>

Sistach demana que l'assignació en la renda a l'Església passi del 0,52% al 0,8%

Tarragona i Tortosa tanquen el 2004 amb superàvit per l'aportació de fidels, subvencions i assignacions tributàries

G. MORENO / N. SERRET / S. PÉREZ.
L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va demanar ahir que l'assignació de la declaració de la renda -la creueta de l'IRPF- s'apugi del 0,52% a un 0,8% no només per a l'Església sinó també per a les ONG. Seria una mesura per pal·liar el dèficit a través de les aportacions voluntàries dels ciutadans sense haver de comptar amb els diners complementaris de l'Estat. Si Barcelona va tancar el 2004 amb dèficit, l'arquebisbat de Tarragona i el bisbat de Tortosa van fer-ho amb un lleu superàvit gràcies a les aportacions de fidels, amb 56.490 i 6.360 euros respectivament gràcies a les aportacions de fidels.


+ El comptable Jaume Saperas i l'ecònom de Tarragona, Joaquim Fortuny, en la presentació. Foto: EL PUNT.

Segons l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, els recursos distribuïts des de Madrid encara són insuficients. A Tarragona i Tortosa, en canvi, la situació és lleugerament diferent perquè tant l'arquebisbat com el bisbat van cloure l'exercici del 2004 amb superàvit. L'arquebisbat de Tarragona va percebre 6.515.143 euros, el 64% provinent de col·lectes i vendes de publicacions. Com a ingressos extraordinaris, l'ecònom diocesà, mossèn Joaquim Fortuny, va situar-hi les subvencions, de 953.140 euros, i la venda de patrimoni, que el 2004 va suposar l'ingrés de 850.418 euros. Amb tot, Fortuny va dir que volen evitar vendre béns. En el capítol de despeses extraordinàries hi figuren grans reformes a edificis. La diferència entre els ingressos i les despeses de l'arquebisbat és de 56.494 euros. Fotuny va remarcar «el desig d'anar cap a l'autofinançament», motiu pel qual diumenge se celebra la jornada de germanor. El vicari episcopal d'economia del bisbat de Tortosa, Josep Maria Membrado, va explicar que el lleu superàvit d'uns 6.360 euros indica que la diòcesi «camina amb bon peu cap a l'autofinançament». Membrado va detallar que el 51% del pressupost del bisbat va finançar-se a partir de les aportacions dels fidels, però va advertir que el percentatge encara no és suficient. El vicari d'economia va afegir que el bisbat va tenir uns ingressos de 3,5 milions durant el 2004. En aquest apartat, les aportacions directes dels fidels van arribar als 1,9 milions. Membrado va precisar que el 30% dels ingressos del bisbat corresponen a l'aportació de la Conferència Episcopal Espanyola, sense la qual no podrien quadrar els comptes. A Tarragona, aquestes aportacions representen el 25%.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>350.000 quilòmetres per a parròquies sense capellà

>Corregir el to ofensiu

>Divisió econòmica

>No aporten diners a la COPE

>L'arquebisbat de Tarragona i el bisbat de Tortosa tanquen el 2004 amb superàvit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.