| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de setembre de 2021


divendres, 4 de novembre de 2005
>

La cúpula del PP es reuneix a Barcelona per començar la campanya de marcatge a l'Estatut

Celebren una reunió interparlamentària en què s'elaborarà una ponència sobre el model d'Estat

CLARA RIBAS. Barcelona
El líder del PP, Mariano Rajoy, aprofitarà la seva intervenció en la reunió de la interparlamentària popular, que se celebra entre avui i demà a Barcelona, per anunciar l'estratègia que seguirà el seu partit en la tramitació de l'Estatut a les Corts, segons va avançar ahir el portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana. La reunió, convocada només fa dues setmanes, aplegarà diputats autonòmics, estatals i europeus i analitzarà, en una ponència en què participaran Camps, Piqué, San Gil i Trillo, entre altres polítics conservadors, l'actual model d'Estat. La reunió la clourà dissabte Mariano Rajoy.


+ Acebes, Rajoy i Piqué, dimecres, en el ple de les Corts. Foto: EFE
Després d'aprovar-se la presa en consideració del projecte d'Estatut al Congrés, Zaplana va explicar ahir que dissabte el PP definirà més concretament quin serà el seu paper a partir del tràmit de presentació d'esmenes, previ al debat sobre l'Estatut en el si de la comissió constitucional de la cambra baixa. «El que farem ho comunicarà Rajoy aquest dissabte a Barcelona», va assegurar Zaplana. Respecte al debat de dimecres, el dirigent popular va assegurar que la seva formació està «satisfeta» del resultat i va assegurar que Rajoy «va guanyar-los a tots perquè tenia raó», mentre que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, segons va dir, «va ser patètic i va mentir els ciutadans». Pel que fa a la posició que mantindrà ara el seu partit, Zaplana va advertir que «les coses les anunciem quan ho creiem convenient». Rajoy descobrirà l'estratègia del PP en la seva intervenció amb motiu de la reunió interparlamentària popular, que se celebrarà entre avui i demà i que reunirà diputats autonòmics, estatals i europeus d'aquesta formació. La reunió s'obre avui amb l'informe dels grups parlamentaris per donar pas després a una ponència que, amb el títol global de Cap a on anem?, analitzarà el model d'Estat. En aquesta hi participaran el president del PP a Andalusia, Javier Arenas; el portaveu del grup popular a la comissió constitucional al Congrés, Federico Trillo; el president del PP a Extremadura, Carlos Floriano; el president del PP a Catalunya, Josep Piqué; el president del govern valencià, Francisco Camps, i la presidenta del PP al País Basc, Maria San Gil. Arenas vol recursos D'altra banda, el prersident del PP andalús, Javier Arenas, va anunciar ahir que el seu partit presentarà en el pròxim ple del Parlament andalús una proposta perquè presenti «tots els recursos que siguin necessaris al Tribunal Constitucional» en el cas que prosperi l'Estatut. Arenas va assegurar que «dimecres va ser un dia molt trist per a la societat espanyola perquè van matar l'Estat autonòmic».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La premsa propera al PP entronitza Rajoy i parla de «cop d'estat incruent»

>Piqué garanteix una presència «enormement intensa»

>Malentesos, desinformació i boicot

>Elogis enverinats de matinada

>On són les balances fiscals?

>El pas de l'Estatut pel Congrés injecta una dosi d'optimisme a la societat civil

>pensem.» Montserrat Nebrera (profess

>Zapatero: l'hora de la veritat

>Molta sanció però cap solució

>El tripartit i CiU admeten que el finançament és el gran escull de la negociació amb el PSOE

>El govern entén que ara la negociació de l'Estatut serà només política i no jurídica

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.