| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de setembre de 2021


dijous, 3 de novembre de 2005
>

El suport explícit de la societat civil de Madrid a l'Estatut es limita a l'exdirigent Santiago Carrillo

Cap representant del PSC assisteix a l'acte d'Òmnium al Círculo de Bellas Artes

TIAN RIBA. Madrid
Òmnium Cultural va liderar el desembarcament de la societat civil catalana a Madrid per donar suport al nou Estatut, en un acte celebrat al Círculo de Bellas Artes, molt a prop del Congrés, dues hores abans del començament del ple. Hi van ser un centenar de representants del món cultural, cívic, intel·lectual, artístic i esportiu de Catalunya, arribats en un vol xàrter noliejat per a l'ocasió. La presència de la societat civil de Madrid, però, es va limitar a l'expresident del PCE Santiago Carrillo.


+ Foto de grup dels assistents a l'acte d'ahir, al Círculo de Bellas Artes. Foto: EFE
En l'acte, justament, es va llegir un manifest en què hi ha un punt que reclama «la solidaritat dels líders de la societat civil perquè denunciïn el perill que comporten per a la convivència democràtica les campanyes anticatalanes que duen a terme determinats sectors ideològics i determinats entorns mediàtics». Aquest manifest ja es va presentar a Barcelona la setmana passada i ahir es va fer un trasplantament a Madrid, perquè la gran majoria de públic assistent procedia de Barcelona. A més, hi va haver un suposat malentès que va entelar la unitat que predicava l'acte en si, ja que no hi va anar cap dirigent del PSC. Els presidents de CiU i d'ERC, Artur Mas i Josep-Lluís Carod-Rovira, sí que hi van assistir, però no així la tercera ponent del Parlament, la socialista Manuela de Madre. El PSC va argumentar que ni De Madre ni Miquel Iceta tenien constància de l'acte. L'absència del PSC és encara més paradoxal tenint en compte que entre els que donen suport al manifest hi ha simpatitzants del partit, com l'actriu Carme Sansa, que participava en els mítings del PSC en les darreres eleccions. En canvi, sí que van anar al Círculo de Bellas Artes quatre dels sis consellers d'ERC -Anna Simó, Josep Huguet, Carles Solà i Marta Cid-, els dirigents ecosocialistes Joan Saura, Jaume Bosch i Jordi Guillot, i una àmplia representació de CiU. A més de Mas, hi havia Felip Puig, Josep Rull i Oriol Pujol. El manifest el van llegir la mateixa Sansa, el també actor Carles Canut, l'actriu Montserrat Carulla, l'integrant del col·lectiu Els Altres Catalans Lluís Cabrera, el filòsof Josep Maria Terricabras i l'actor Jordi Dauder. Entre la delegació catalana també hi havia l'actor Sergi Mateu; el director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, Carles Viver i Pi-Sunyer; el director de cinema porno Conrad Son; l'escriptor Vicenç Villatoro; l'historiador Joan B. Culla; el professor de ciències de la comunicació Joan Manuel Tresserres; l'exsecretari general de Comunicació de la Generalitat Miquel Sellarès; el crític de cinema Àlex Gorina; l'excoordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera; el periodista musical Jordi Tardà; el capità de la selecció catalana d'hoquei sobre patins, Ivan Tibau; l'escriptor Ignasi Riera; el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà; el director de cinema Ventura Pons; i el músic de la Dharma Jordi Fortuny.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero condiciona l'aprovació de l'Estatut a tres principis: «Llibertat, igualtat i solidaritat»

>«No ens podem permetre que el fracàs resulti vencedor»

>Rajoy acusa Zapatero de convertir l'Estatut en una «coartada» per crear un Estat federal

>La força de la unitat

>Conrad Son i la poligàmia

>«Actuïn amb autèntic sentit d'Estat»

>«Aquí no es trenca res, no en nom de Catalunya»

>Infanticidi

>El Congrés dóna llum verd a negociar l'Estatut, amb Zapatero com a millor aliat

>Les intervencions dels diputats catalans tranquil·litzen els sectors reticents del PSOE

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.