| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 24 de febrer de 2018


dissabte, 22 d'octubre de 2005
>

Maresme. Denuncien que un regidor de Mataró aprofita unes obres públiques per fer l'accés a casa seva

El socialista Arcadi Vilert assegura que aquestes actuacions es poden pagar a part

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró denuncia que el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert (PSC), ha aprofitat les obres d'ampliació de Can Quirze per arranjar una part de la seva finca particular. Segons Xavier Safont-Tria, membre de la CUP, l'empresa que està fent els carrers i les voreres «ha enrajolat, al mateix temps, l'entrada al garatge particular de la casa del regidor». Vilert, a través d'un comunicat, assegura que «els espais que queden entre les voreres i els habitatges s'estan urbanitzant amb els mateixos materials i que el cost d'aquestes actuacions el pagarà cada veí, com és habitual».


+ Els membres de la CUP mostren la nova rampa d'accés de la casa del regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert. Foto: Ll.M.
La CUP, liderada per Joan Jubany, denuncia també la política urbanística del tripartit mataroní i posa de manifest que l'ampliació de la urbanització de Can Quirze, a tocar de les Cinc Sènies, «es fa en detriment de les zones agrícoles i de les forestals». En aquest sentit, la formació assegura que alguns veïns de la zona han interposat un contenciós administratiu contra el projecte. Segons Xavier Safont-Tria, membre de la CUP, la constructora que fa els carrers i les voreres també «ha enrajolat l'interior de la finca del regidor i president de l'empresa municipal d'urbanisme», que és qui promou les obres. De fet s'han utilitzat les mateixes llambordes de les voreres per fer una rampa d'accés directe al garatge de l'immoble. Arcadi Vilert, a través d'un comunicat, assenyala que el cost de l'actuació es liquidarà mitjançant les derrames que es fan periòdicament a cada veí de la urbanització, com és habitual. Xavier Safont-Tria també ha aprofitat per demanar a Vilert que doni explicacions sobre quin és l'origen d'unes pedres de grans dimensions del mur que hi ha a casa del regidor, «perquè tot fa pensar que són les mateixes que van servir per contenir la riera de Sant Simó». Arcadi Vilert explica que les pedres no tenen cap relació amb les obres de condicionament que es van fer a la riera i que les va adquirir ell mateix. Malgrat que la CUP asseguri que PUMSA ha comprat tres parcel·les «amb l'objectiu d'especular amb el terreny», l'empresa ha aclarit que les finques, que ara són municipals, corresponen a l'aprofitament mitjà de cessió obligatòria i gratuïta que han de realitzar els promotors segons s'estableix per llei.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Dues-centes cases més a Can Quirze

>Denuncien que un regidor de Mataró millora casa seva amb material d'una obra pública

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.