| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 d'octubre de 2021


dimarts, 18 d'octubre de 2005
>

Barcelonès Nord. La segona fase del port de Badalona inclourà pisos tutelats per a la gent gran i de lloguer

L'Ajuntament enceta una reflexió sobre els equipaments que calen a la zona, on hi haurà una escola

SARA MUÑOZ. Badalona
La segona fase del port de Badalona, la que endinsa l'estructura dins de la ciutat i que començarà a cristal·litzar en breu, inclourà més d'un miler d'habitatges, entre els quals hi haurà una oferta de pisos de lloguer per a joves i un paquet d'habitatges tutelats per a la gent gran. Així ho ha confirmat el regidor de l'Àmbit de Serveis al Territori, Francesc López Guardiola (PSC), que explica que ara és el moment de començar a definir quants pisos s'aixecaran d'aquestes característiques, així com quina mena d'equipaments es construiran a la nova zona del Gorg, que ocupa una superfície de 23 hectàrees.


+ Maqueta del port de Badalona, amb la segona fase inclosa. Foto: EL PUNT
L'Ajuntament de Badalona enceta ara la reflexió sobre els equipaments que inclourà la segona fase del port, que ocuparan un 6% de la superfície total de l'àmbit que es remodelarà. L'únic que sembla clar és que al voltant del canal portuari hi haurà pisos de lloguer per a joves i habitatges tutelats per a la gent gran i, amb molta probabilitat, una escola que donarà servei a les més de 1.000 famílies que s'instal·laran a la nova zona. «Ara és el moment de decidir quina mena de serveis hi fan falta», va afirmar ahir el regidor de l'Àmbit de Serveis al Territori, Francesc López Guardiola. Aquesta reflexió s'emmarca en l'ordenació volumètrica de la zona, pendent de ser aprovada. El que sí que va poder garantir el regidor socialista és que entre l'oferta que cristal·litzarà al voltant del canal portuari hi haurà pisos socials, sense poder avançar, ara per ara, la quantitat. Un detall que ja s'ha fet públic respecte a la segona fase del port és l'alçada dels edificis que s'hi aixecaran. A la banda dreta del canal es construirà un front continu amb façana al canal o al parc del canal, de planta baixa, entresòl i un màxim de tres plantes per pis. També hi haurà un segon paquet d'edificis de planta baixa i dues plantes per pis, amb façana contínua al carrer Ponent. Aquesta banda es completarà amb un conjunt de blocs lineals de doble orientació, situats sensiblement perpendiculars a la directriu del canal. L'alçada màxima serà de planta baixa més nou pisos, exceptuant un edifici singular de planta baixa i dotze plantes. A la banda esquerra del canal s'aixecaran tres peces d'habitatge, de planta baixa més cinc, que inclouran els pisos de lloguer per a joves i els tutelats per a gent gran.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Les màquines aniran arribant

>La segona fase del port de Badalona tindrà habitatges socials

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.