| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 30 de maig de 2020


divendres, 14 d'octubre de 2005
>

Barcelonès Nord. Un pàrquing de Llefià en construcció, nova víctima del calvari de les llicències a Badalona

L'Ajuntament atura les obres per falta de permisos tot i que estan en tràmit des del desembre del 2003

SARA MUÑOZ. Badalona
Els problemes derivats de la lentitud amb què l'Ajuntament de Badalona lliura les llicències tornen a fer acte de presència, ara a Llefià. L'Àmbit de Serveis al Territori ha iniciat els tràmits per aturar les obres d'un pàrquing de promoció veïnal per falta de permisos, tot i que els passos per obtenir-los van començar a finals del 2003. Els promotors d'aquesta obra, on 163 famílies han pagat la seva plaça, estan indignats i estudien mobilitzar-se. El curiós del cas és que a Llefià s'han fet una quinzena de pàrquings del mateix estil sense disposar dels permisos, quatre dels quals encara els esperen.


+ El pàrquing de Marquès de Sant Mori està molt avançat, com demostra la imatge presa dimecres. Foto: S.M.
L'Àmbit de Serveis al Territori de l'Ajuntament de Badalona ha decidit engegar els tràmits per aturar les obres d'un aparcament promogut pels veïns que l'empresa Iniciatives Badal està construint a Llefià, a la confluència entre Marquès de Sant Mori i Doctor Bassols. L'obra s'ha de lliurar als propietaris abans del Nadal i actualment està molt avançada. L'argument esgrimit pel consistori és que els treballs no disposen dels permisos corresponents, que segueixen en vies de tramitació, tot i que l'empresa va engegar els tràmits fa prop de dos anys. Aquest pàrquing, de 163 places, és la divuitena obra d'aquestes característiques que fructifica a Llefià, la major part de les quals no han disposat dels permisos pertinents fins molts mesos després -fins i tot anys- d'obrir-se als veïns. La decisió de l'Ajuntament de Badalona ha indignat els membres de la junta veïnal que gestiona el projecte, que no entén el perquè d'una decisió que mai fins ara s'havia pres. L'advocat de les comunitats de propietaris que han tirat endavant un aparcament, Gabriel Viana, recorda que fins i tot hi ha quatre pàrquings al barri que continuen esperant els permisos. L'àmbit que dirigeix el regidor socialista Francesc López Guardiola s'ha limitat a argumentar que una obra no es pot fer sense el permís pertinent. El president de la junta de propietaris del pàrquing de Llefià, Eduardo Rodríguez, es mostra incrèdul respecte a la imminent aturada d'unes obres quan ja estan pràcticament acabades i acusa López Guardiola d'«incompetent, atès que no és capaç de resoldre un sol problema». Si la situació persisteix, la junta contactarà amb les 163 famílies que ja han desembutxacat uns 15.000 euros per una plaça de pàrquing amb la intenció de mobilitzar-les. A més a més, la coordinadora de pàrquings de Llefià està a punt d'enviar a l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, un escrit signat pels presidents de les comunitats veïnals que han promogut un pàrquing a través del qual se li demana una reunió urgent. Gabriel Viana assegura que el director de l'Àmbit de Serveis al Territori, Joaquim Padrós, els ha promès diverses vegades que tot era qüestió de pocs dies. L'advocat de la comunitat manté que el regidor Francesc López Guardiola es nega a rebre els veïns des de fa un any i mig i es declara «fart» de veure com a l'Ajuntament «tothom es passa la pilota». L'administrador d'Iniciatives Badal, Francisco Azaustre, detalla que l'empresa va demanar el primer permís, el d'obres menors, el desembre del 2003 i que posteriorment ha anat sol·licitant la resta de llicències. Encara les esperen. Assegura que l'empresa està fent tot el possible per reprendre els treballs però, segons lamenta, «no trobem cap interlocutor a l'Ajuntament amb qui parlar».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Queixes que es repeteixen des de diferents sectors

>Fan aturar les obres d'un pàrquing de Llefià per falta d'un permís demanat el 2003

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.