| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 30 de maig de 2020


divendres, 23 de setembre de 2005
>

Vuit municipis gironins seran els primers a participar en un projecte per crear l'administració electrònica

Microsoft, un dels socis de la iniciativa, estrena seu a Barcelona

ORIOL RIBET. Barcelona
Vuit municipis de Girona seran els primers de Catalunya on Microsoft, amb la col·laboració dels ajuntaments, posarà en marxa el projecte Ciutats digitals , que pretén que una bona part dels tràmits de l'administració local es puguin fer a través de l'ordinador. Microsoft, que ahir va explicar els seus plans per als pròxims anys a Catalunya, no va precisar quins seran aquests municipis. A Catalunya, la multinacional pretén duplicar la facturació en tres anys i arribar als 160 milions.


+ Un visitant, al congrés d'Internet que es fa cada any a Barcelona per fomentar la societat de la informació. Foto: GABRIEL MASSANA.
El projecte Ciutats digitals l'impulsen Microsoft, Intel, Cisco, El Corte Inglés i les diputacions. La prova pilot es farà a Girona, segons es va saber ahir, però no serà fins a final d'octubre que es donaran a conèixer els detalls del projecte i, exactament, quins municipis se'n beneficiaran. Segons va explicar el nou director de Microsoft a Catalunya, Carles Grau, la iniciativa permetrà als ciutadans d'aquests municipis fer tot tipus de tràmits, tant amb l'Ajuntament com amb altres institucions del seu entorn, a través de l'ordinador. Grau va posar aquesta iniciativa com a exemple de la voluntat del líder mundial en programari de participar en el foment de la societat de la informació a Catalunya. Pel que fa als plans econòmics, i tenint en compte que Catalunya suposa una quarta part del negoci de Microsoft Ibérica, la multinacional ha estrenat una seu a les Torres Diagonal Mar i ha nomenat per primer cop un director per a Catalunya. En aquesta nova seu, hi treballen unes quaranta persones però, segons va explicar Grau, la plantilla es duplicarà abans de tres anys. Microsoft veu Catalunya com una oportunitat, segons la consellera delegada de la filial espanyola, Rosa Garcia, perquè encara hi ha grans oportunitats per desenvolupar la societat de la informació. «L'economia catalana és conscient que ha de millorar la productivitat i que ha de fer inversions en talent i en programari per aconseguir-ho», va apuntar Garcia. A Catalunya, Microsoft treballa amb unes 4.000 empreses, de les quals unes 3.600 ofereixen productes i serveis diversos i unes 400 fan programari. Els responsables de la multinacional van dir que el nombre de 65.000 professionals que treballen en aquestes empreses continuarà creixent i van apuntar que volen participar en aquest procés.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La mitificació del programari lliure

>L'empresa critica que es mitifiqui el programari lliure

>Preocupació perquè Sony anuncia 10.000 acomiadaments

>Sony anuncia 10.000 acomiadaments, però no concreta si afectaran Viladecavalls i Castellar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.