| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de gener de 2020


dimecres, 21 de setembre de 2005
>

Fins a set hores d'espera per un servei d'ambulància programat a Mataró

L'empresa de transport sanitari fa cada dia un miler de viatges, però no dóna a l'abast

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Les queixes pels retards de les ambulàncies a Mataró comencen a ser habituals. L'empresa que fa el servei n'és conscient, però ho atribueix a la creixent demanda i a uns recursos insuficients. La Generalitat prepara pel 2006 un nou desplegament per millorar el transport.


+ Una imatge d'arxiu d'una ambulància aparcada a l'entrada d'urgències de l'hospital de Mataró. Foto: QUIM PUIG
Antònia Cortina té 80 anys i dimarts al matí, acompanyada de la seva neboda, va anar a urgències perquè no es trobava bé. El metge d'urgències va derivar-la a l'hospital de Mataró i al cap de poca estona ja tenia una ambulància per emportar-se-la. A tres quarts de quatre els metges li donaven l'alta, però no va arribar a casa fins passades les onze de la nit. S'hi va estar més de set hores esperant que una ambulància la recollís. Els responsables del servei a Mataró, la societat cooperativa La Pau, no amaguen que «hi ha queixes generalitzades pel retard de les ambulàncies». L'empresa gestiona el transport sanitari del Barcelonès Nord i del Baix Maresme i segons David Olivart, del servei d'atenció al client, en un dia feiner es posen en funcionament fins a 72 vehicles i es fan més d'un miler de viatges. A causa de la demanda creixent, les empreses l'únic que poden fer és donar prioritat als serveis més urgents i fer la resta depenent de la disponibilitat. «Els recursos són insuficients per atendre tothom», assegura David Olivart. Per acabar-ho de complicar, segons les empreses de transport, la Generalitat els penalitza pels viatges que excedeixen un límit preestablert. «Això impedeix posar més recursos al carrer», manifesta Olivart, que espera que abans que acabi aquest any entri en funcionament el nou pla de la Generalitat de millora del transport.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La millora del transport

>Esperes de set hores per un servei d'ambulància programat a Mataró

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.