| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dijous, 8 de setembre de 2005
>

Barcelonès Nord. Muntsa Niso anuncia que plega

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona explicarà avui els motius que l'han fet dimitir

SARA MUÑOZ. Badalona
Era un secret de domini públic però no va ser fins ahir que Muntsa Niso va fer oficial la seva dimissió. La regidora d'ICV-EUiA, al capdavant de l'àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat, abandona l'acta de regidora deu anys després d'accedir a l'Ajuntament de Badalona. Els motius que l'han conduït a prendre la decisió els va explicar ahir a la nit a la militància d'Iniciativa i aquest migdia els farà públics en una roda de premsa. En el seu lloc accedirà al consistori el representant d'EUiA Francesc Fernández, una entrada que provoca un nou equilibri de forces dins la coalició d'esquerres.


+ Muntsa Niso, durant una entrevista recent que va concedir a aquest diari. Foto: QUIM PUIG
Al maig ho va anunciar a la direcció nacional d'ICV, fa unes setmanes ho va transmetre a l'alcaldessa de Badalona i ahir a la nit ho va fer oficial davant la militància del partit en una assemblea que tenia com a únic punt de l'ordre del dia la dimissió de la regidora ecosocialista. Ahir va triar els micròfons de RCB per fer públic que marxa, però no serà fins aquest migdia que esgrimirà els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió. Oficialment, Muntsa Niso continuarà al capdavant de l'àmbit de Medi Ambient fins al ple del 27 de setembre, quan donarà compte de la seva dimissió. Després començaran els tràmits per tal que el número 6 de la llista, Francesc Fernández, accedeixi a la cadira de regidor. Amb aquesta entrada, EUiA passa d'un a dos regidors. ICV, en canvi, surt perdent i passa dels quatre actuals a tres. La dimissió de Niso obligarà a fer alguns canvis en l'organigrama ja que Francesc Fernández no ocuparà la vacant que deixa la regidora de Medi Ambient. Durant molts dies ha sonat amb molta força que Virgínia Muré serà la substituta de Niso i que Fernández ocuparà el lloc que Muré deixaria buit a la regidoria del districte segon. Aquests moviments, però, impedirien al president d'ICV, Àlex Mañas, complir les seves expectatives de ser tinent d'alcalde -ho seria Muré pel fet de dirigir un àmbit- i, el més important, participar en les comissions de govern, en què els únics membres de dret són els tinents d'alcalde. El govern local podria convidar-lo a participar en aquestes comissions en qualitat de regidor, però aquesta opció sembla poc probable. La coalició d'esquerres podria revelar avui mateix com quedarà l'organigrama. Les que sembla que no es mouran del lloc són Asunción García (Solidaritat) i Núria Camposo (districte vuitè).

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. De l'Ajuntament a l'ACA

>Barcelonès Nord. Tortajada: «El pacte està per sobre de la dimissió»

>Muntsa Niso anuncia que abandona el càrrec de regidora a Badalona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.