| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimarts, 30 d'agost de 2005
>

Recullen 9.000 firmes contra la ubicació de la depuradora de l'Alt Maresme

Veïns de Pineda s'oposen que l'equipament es construeixi a 300 metres del seu barri

ADELA GENÍS. Pineda de Mar
El rebuig social que genera el nou emplaçament de la depuradora -a pocs metres del nucli urbà de Pineda de Mar- continua creixent. Una associació de veïns ha reunit 9.000 signatures en menys de dues setmanes, aprofitant els dies de la festa major de Pineda, un municipi d'uns 25.000 habitants. Els veïns presentaran les signatures a l'Ajuntament, al Síndic de Greuges i al president del Parlament. També reclamen que la Generalitat presenti al municipi el projecte de la depuradora.


+ Veïns de Pineda amb el representant d'Unió de Pagesos Pep Riera en la recollida de signatures. Foto: A.G.
Nova demostració de força dels veïns que s'oposen al nou emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme. En poc menys de dues setmanes, els opositors a la nova ubicació han aconseguit reunir més de 9.000 signatures en contra de la decisió de la Generalitat, que vol construir l'equipament en terrenys de Santa Susanna però que estan a tocar de Pineda. Tots els alcaldes de la zona aposten per una proposta alternativa, en uns terrenys de Malgrat de Mar, a la vora del riu Tordera. El president de l'associació de veïns de Bellamar, Jaume Caldés, es mostrava satisfet per la resposta rebuda per part de la població. «Hem fet un gran esforç perquè durant la festa major hi hem esmerçat moltes hores», explicava Caldés. Durant aquest procés, els veïns també han rebut el suport del líder d'Unió de Pagesos al Maresme, Josep Riera, que també es mostra contrari a la decisió que ha pres la Generalitat. «On es vol col·locar ara és un espai d'especial protecció i estabilitat», va dir Riera.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.