| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 d'agost de 2019


dissabte, 27 d'agost de 2005
>

Els restauradors de la rambla de Badalona reclamen mesures perquè el nou port no se'ls mengi

Insisteixen en la necessitat que l'Ajuntament construeixi un pàrquing sota aquesta via

SARA MUÑOZ. Badalona
Ja fa uns anys que els restauradors de la rambla de Badalona denuncien l'estat de decadència en què s'ha sumit aquesta representativa via. La situació es pot agreujar, assenyalen, un cop entrin en funcionament tots els negocis del port, una estructura situada a poc més d'un quilòmetre de la Rambla. Des d'aquesta via s'insisteix en la necessitat de prendre mesures per fer-la més competitiva, com ara la construcció d'un pàrquing i la implantació de nous restaurants.


+ Una imatge de la rambla de Badalona presa ahir al migdia. Foto: LAIA BRUFAU.
«Durant els dos primers anys, el port ens farà molt de mal», augura el propietari de L'Antic Cafè, Salvador Gallardo, que creu que la Rambla corre el perill de «tocar fons». Pal·liar els efectes negatius que l'estructura portuària pot tenir sobre aquest vial està en gran manera en mans de l'administració local, sostenen els professionals que treballen a la Rambla. El reclam que troba més consens és el de l'aparcament subterrani, volgut també pels comerciants de la zona. L'Ajuntament de Badalona estudia la viabilitat d'aquest projecte, però tot fa pensar que resultarà econòmicament inviable. «El pàrquing resoldria un 50% dels problemes que tenim», assenyala el propietari de La Gavina, Enric Puigdellívol. Per ressuscitar la via, segons Salvador Gallardo, «també és necessari que ens autoritzin a instal·lar marquesines a l'hivern -la normativa municipal ho impedeix- i que els caps de setmana ens deixin programar actuacions musicals de caràcter íntim». Aquesta darrera oferta és precisament la que els ciutadans trobaran al port, a partir de finals d'any, a la qual s'ha d'afegir una àmplia varietat de restaurants. Des del bar El Piano, a la Rambla, uns joves admeten que a aquest vial li manquen restaurants per ser més competitiu però són del parer que el boom inicial del port serà història en poques setmanes. Enric Puigdellívol opina que «hi ha clients per a tothom», però això no obstant admet que la Rambla no podrà competir amb el port per endur-se els possibles consumidors que estan venint a viure als pisos d'alt nivell de la zona portuària.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'adéu dels negocis històrics

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.