| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimecres, 24 d'agost de 2005
>

La depuradora de l'Alt Maresme anirà a Santa Susanna, però «el més lluny possible» de les cases

La Generalitat es compromet a consensuar la ubicació exacta

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
Les constants manifestacions en contra de la ubicació de la depuradora de l'Alt Maresme proposada per la Generalitat han tingut efecte. El Departament de Medi Ambient va fer públics ahir els compromisos que agafarà per tirar endavant «amb urgència» el projecte i «amb la voluntat de demostrar que l'emplaçament de la plana de Santa Susanna té els màxims avantatges tècnics, energètics i ambientals».

La Generalitat es manté ferma en la decisió de construir la depuradora de la zona nord del Maresme als terrenys de Santa Susanna a primera línia de mar. En un comunicat fet públic ahir, el Departament de Medi Ambient reafirma que «després d'estudiar les alternatives, la plana de Santa Susanna és la millor opció per a la nova depuradora, perquè es tracta d'un punt proper a l'actual estació de bombament de Pineda i l'inici de l'emissari submarí [...] al centre de gravetat territorial del conjunt de municipis als quals servirà la depuradora». Amb una clara voluntat conciliadora, en vista de les diferents i nombroses mostres de rebuig dels veïns de Pineda -que viuen a tocar de l'emplaçament triat-, Medi Ambient s'ha compromès a consensuar «la ubicació exacta» de la nova depuradora d'acord amb els tècnics urbanistes que designarà el Consell Comarcal del Maresme i els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). En aquest paquet de compromisos s'hi inclou allunyar l'equipament «el més apartat possible dels nuclis residencials de Pineda i Santa Susanna i amb la formació d'un corredor verd que impedeixi qualsevol impacte visual i que actuï com a barrera paisatgística». El departament defensa que la depuradora ocuparà el mínim de terreny i que es protegirà el sòl d'alt valor agrícola que l'envolti. Alhora «la depuradora que es construirà serà d'una nova tipologia que ocupi el mínim, al voltant d'unes tres hectàrees com a màxim, i la mínima alçada, de manera que tingui el disseny més modern amb un menor impacte visual», apunta la Generalitat, que hi afegeix que tindrà «les millors tecnologies». El departament, finalment, es compromet a constituir una comissió de seguiment en què participin els ajuntaments, el Consell Comarcal i els veïns que ho desitgin.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.