| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 de juliol de 2024


dilluns, 22 d'agost de 2005
>

Una altra protesta dels veïns de Pineda a l'N-II per l'emplaçament de la depuradora

Els pagesos de la zona també s'afegeixen a les mobilitzacions

ADELA GENÍS. Pineda de Mar
El nou emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme continua generant malestar a Pineda. Ahir van ser més de 500 veïns -acompanyats també per tractors de pagesos de la zona- els que van tallar l'N-II durant més d'una hora provocant retencions en alguns moments de la marxa. L'alcalde, Joan Morell (CiU), encapçalava la protesta, juntament amb els representants dels altres partits polítics. Els alcaldes de l'Alt Maresme aposten perquè la depuradora es faci en uns terrenys de Malgrat.


+ Mig miler de veïns de Pineda es van manifestar un altre cop contra l'emplaçament de la depuradora, que serà prop del nucli urbà del municipi. Foto: A.G.
La decisió de la Generalitat d'emplaçar una depuradora molt a prop del nucli urbà de Pineda ha encès els ànims dels veïns de la zona. Durant tot l'estiu, els habitants del barri de Bellamar -el que queda més a la vora del nou emplaçament- han fet mobilitzacions per impedir que tiri endavant aquesta proposta. Ahir, la protesta va tornar a superar el mig miler de manifestants i va rebre el suport de pagesos de la zona, que encapçalaven la manifestació amb els tractors. Els manifestants -equipats amb samarretes i xiulets- demanen que es faci la depuradora de l'Alt Maresme, però en un altre lloc. Veïns i pagesos van arribar gairebé fins al nucli urbà de Calella. La marxa només es va veure interrompuda per alguna ambulància que va obligar als manifestants a replegar-se. El líder d'Unió de Pagesos, Pep Riera, va manifestar que els terrenys on es vol situar la depuradora «tenen valor agrícola». Riera considera que la proposta que fan els cinc alcaldes de l'Alt Maresme, que és construir aquest equipament a uns terrenys de Malgrat, coneguts com a Pla de Grau, «és la menys conflictiva». Els veïns també tenen el suport de l'alcalde del municipi i dels representants de tots els partits polítics, que no van dubtar a posar-se la samarreta amb l'eslògan «Sí a la depuradora, no al nucli urbà de Pineda». Morell considera que aquest equipament «és urgent i molt necessari». L'alcalde, però, rebutja que es faci «a qualsevol lloc». El president de l'associació de veïns de Bellamar, Jaume Caldés, es va mostrar satisfet per la resposta dels pinedencs. Caldés va explicar ahir que el pròxim pas serà engegar una recollida de firmes en contra de la decisió de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.