| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dijous, 18 d'agost de 2005
>

Hotelers i comerciants de Pineda s'uneixen al «no» a la depuradora proposada per l'ACA

Inicien una campanya de missatges electrònics per al conseller Milà

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
Dos dels sectors econòmics més importants de Pineda s'han afegit al corrent en contra de la ubicació de la depuradora de l'Alt Maresme proposada per la Generalitat. Hotelers i comerciants han encetat una campanya de missatges electrònics adreçats al conseller de Medi Ambient en què demanen que la planta no es faci a tocar de Pineda i a primera línia de platja i que s'escolti els qui reclamen que es construeixi al costat del riu Tordera.


+ Les mobilitzacions en contra de fer la depuradora a primera línia de platja han estat constants. Foto: Ll.M.
L'Associació d'Hotelers Pineda Turística i la Federació d'Associacions de Comerciants i Empresaris de Serveis (FACES) també diuen «no» a una depuradora que, segons ells, «provocarà molèsties als veïns i greus conseqüències a una zona que viu del turisme». A banda de donar suport a les manifestacions veïnals en contra del projecte que defensa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), les dues associacions han començat una campanya entre els agremiats perquè a títol personal adrecin un missatge electrònic al conseller de Medi Ambient, Salvador Milà. «L'escrit li recorda que la seva proposta va en uns terrenys agrícoles protegits i que abans de tirar endavant una obra com aquesta ha d'escoltar la gent dels municipis afectats», apunta el president dels hotelers, Joaquim Flequer. Per hotelers i comerciants, la depuradora «és una necessitat, una urgència que no pot esperar més», però hi afegeix que «no a qualsevol preu». Per Flequer, un dels grans errors de Medi Ambient i de l'ACA ha estat descartar la proposta consensuada dels cinc municipis que han de beneficiar-se de la depuradora: Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. «El lloc idoni és als terrenys a Malgrat, a tocar del riu Tordera», afirma el president dels hotelers que retreu al govern no haver fet cap acte públic per explicar el projecte abans d'anunciar que la planta anirà a Santa Susanna, molt a prop de Pineda.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.