| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dilluns, 15 d'agost de 2005
>

Tallen a Pineda la via del tren per demanar que es canviï l'emplaçament de la depuradora

La plantada, amb més de 500 veïns, provoca retards de fins a una hora en la línia de rodalies

LLUÍS MARTÍNEZ. Pineda de Mar
Més de 500 persones van tallar ahir al matí la via del tren a l'altura de Pineda durant gairebé una hora, per protestar, una vegada més, contra l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme, que s'ha de construir a pocs metres de les cases. La concentració, convocada per l'associació de veïns de Bella Mar de Pineda, va afectar el trànsit de la línia de Renfe, i els combois van haver d'estar aturats a les estacions fins a una hora. A la manifestació, encapçalada per l'alcalde, Joan Morell (CiU), i tots els grups municipals, també s'hi va afegir el coordinador del sindicat agrari Unió de Pagesos, Josep Riera.


+ Els manifestants van tallar la via del tren a l'altura de la decantadora de Pineda, durant gairebé una hora. Foto: Ll.M.
La crispació per la construcció de la depuradora en uns terrenys que pertanyen a Santa Susanna però que són a tocar d'uns habitatges de Pineda no para d'augmentar. Ahir al matí, més de 500 persones van tallar la via del tren davant de l'actual decantadora gairebé una hora. L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), no es va cansar de repetir que hi ha una alternativa consensuada amb els municipis veïns, que també es beneficiaran de la nova planta, que és millor. «Alcaldes, partits polítics, associacions i pagesos estan d'acord que l'opció de col·locar-la a Malgrat de Mar, a tocar del riu Tordera, és la més adequada», va afegir-hi. Tot i això, els grans absents durant la protesta van ser els alcaldes d'aquestes poblacions. «On són? Per què no fan acte de presència? És una vergonya», es lamentava el president de l'associació de veïns de Bella Mar, Jaume Calders. La manifestació va sortir de la plaça que hi ha al costat del cementiri, i just davant de la decantadora els veïns es van plantar a la via fent sonar xiulets. L'ocupació va provocar retards en els trens que circulaven per la línia de rodalies de Renfe de fins a una hora. «No és un acte que ens agradi, però d'alguna manera hem de fer sentir la nostra veu a l'Agència Catalana de l'Aigua, perquè sàpiga que necessitem la depuradora, però que no la volem aquí, a 300 metres de les cases», explicava Calders. Després de fer el tall, la manifestació va recórrer la carretera que hi ha paral·lela a la via del tren fins a l'estació, però alguns veïns van preferir arribar-hi seguint la línia fèrria. Allà hi van trobar els viatgers d'un tren que feia més de mitja hora que s'esperava a l'andana, i alguns els van increpar. El coordinador d'Unió de Pagesos del Maresme, Josep Riera, que ahir també es va afegir a la protesta, creu que és «de sentit comú» situar la depuradora a Malgrat de Mar, perquè contribuiria a la regeneració del més que explotat aqüífer de la Tordera. Els veïns van assegurar que diumenge que ve tornaran a sortir, i que tallaran l'N-II a Pineda, aquesta vegada, a més a més, acompanyats per una tractorada.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El suport dels pagesos

>La polèmica per la depuradora de l'Alt Maresme provoca talls a la via fèrria

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.