| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 de març de 2019


dimarts, 9 d'agost de 2005
>

La Generalitat exigirà la restitució dels arbres centenaris talats a Badalona

La constructora els va talar per construir una rampa d'accés per als camions

GERARD ARIÑO. Badalona
El Departament d'Educació exigirà a Summa, l'empresa que va subcontractar per les obres del CEIP Artur Martorell de Badalona, que restitueixi els arbres centenaris que va talar la setmana passada al parc de Can Solei. Segons fonts del departament, la constructora va seccionar els pins per poder construir una rampa d'accés per als camions, una rampa que no estava prevista en els informes tècnics. Per la seva banda, els veïns continuen preparant una demanda judicial.


+ Els arbres talats oferien aquesta dessoladora imatge la setmana passada. Foto: L.B.
La construcció d'una rampa per a camions va ser el motiu pel qual l'empresa constructora del CEIP Artur Martorell va talar els més de deu pins centenaris que havien de quedar dempeus. Aquesta rampa no estava prevista en els informes tècnics previs a l'execució de l'obra i ara queda per veure si la tala dels arbres centenaris es deu a una mala interpretació de la documentació o una acció presa de manera unilateral per l'empresa constructora. La Generalitat, que promou l'obra, es va sumar ahir a l'Ajuntament de Badalona per demanar responsabilitats i exigir a la constructora, Summa SA, que restitueixi la totalitat d'arbres que es van talar. El consistori badaloní ha indicat, a més, que aplicarà una sanció econòmica a l'empresa pels danys ocasionats. Qui també té pensat emprendre accions en contra de la constructora és la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), que prepara una demanda judicial que podria presentar als jutjats en els pròxims dies.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.