| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 de març de 2019


dimecres, 3 d'agost de 2005
>

Port-bo recull en un disc el seu concert al Palau de la Música Catalana

Va significar que l'havanera entrés de manera estable en la seva programació

ANNA BURGSTALLER. Barcelona
El grup d'havaneres Port-bo ha editat un disc del concert que van realitzar el 6 de juny passat al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Aquesta actuació va ser una fita històrica, ja que per primera vegada l'havanera entrava en la programació estable del Palau.


+ El grup Port-bo, durant el concert que va oferir al Palau de la Música Catalana el juny passat.
«El fet de dur a terme el concert al Palau de la Música Catalana va significar moltíssim per al grup i també va ser una fita molt important per al món de l'havanera en general. A partir d'aquell concert l'havanera va entrar per primera vegada dins la programació estable del Palau», explica Carles Casanovas, un dels lletristes de més renom dins de la cançó marinera, encarregat de la veu baixa, la guitarra i la direcció musical de Port-bo. «Com que el concert era prou important, la discogràfica Picap va proposar enregistrar-lo, no solament en format CD sinó també en DVD i a nosaltres ens va semblar molt bona idea, perquè així tots els que no van poder assistir al concert podran veure'n les imatges», explica Casanovas. El repertori que el grup va oferir en aquest concert i que es recull a Port-bo. Al Palau recorre havaneres de totes les èpoques passant per les clàssiques dels orígens del gènere fins a l'actualitat i, a més, inclou temes com Divertimento, de Xavier Montsalvatge, i Tornaré, de Josep Lluís Ortega Monasterio. A part, en aquesta actuació al Palau, Port-bo va rebre la companyia de la guitarra de Joan Furió, el piano d'Antoni Mas i la percussió d'Antoni Gadea. El 1966, amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres, neix el grup Port-bo, que actualment està format pel tenor Francesc Ramon, el segon tenor Alfons Carreras, el baríton Irineo Ferrer i Carles Casanovas. Aquest quartet, juntament amb altres amants de la cançó marinera, és l'impulsor de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, cita a la qual han assistit any rere any. Durant la llarga trajectòria del grup de Palafrugell, han enregistrat 14 discos en solitari amb més de 160 temes diferents i un altre disc de sardanes cantades amb el grup Peix Fregit. El grup va viure un fet important el 1995, quan el seu disc Arrel va ser un dels més venuts en català, fent que, per primera vegada, la cançó marinera aconseguís enfilar-se tant en el rànquing de vendes.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Calendari atapeït

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.