| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dilluns, 1 d'agost de 2005
>

Mig miler de veïns tallen l'N-II a Pineda en protesta per l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme

L'alcalde, Joan Morell, i membres de tots els partits polítics encapçalen la manifestació

LLUÍS MARTÍNEZ. Pineda de Mar
Creix la indignació per l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme a tocar el nucli urbà de Pineda. Més de 500 persones van tallar ahir l'N-II mitja hora per protestar contra la decisió de la Generalitat, que consideren injusta. La manifestació, que estava encapçalada per l'alcalde, Joan Morell (CiU), i els representants de tots els partits polítics, va provocar algunes retencions. Morell va assegurar que cap dels alcaldes de la zona dóna suport al nou emplaçament de la planta.


+ La manifestació estava encapçalada per l'alcalde i els portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament. Foto: Ll.M.
L'alcalde no va dubtar ahir a col·locar-se la samarreta que repartia l'associació de veïns de Bellamar i on es llegia: «Sí a la depuradora, no al nucli urbà de Pineda.» Morell tot i insistir que la planta «és necessària i urgent», va exigir a la Generalitat que reconsideri la posició de fer la planta «a uns 200 metres de les cases» i va exigir que es tingui en compte l'opinió dels cinc municipis afectats, que opten perquè es faci al pla de Grau de Malgrat. El mig miler de manifestants van aturar el trànsit de l'N-II durant una mitja hora en els dos sentits i van fer un recorregut d'uns 400 metres, fins a arribar davant de la seu de l'empresa Serhs. «Sabem que és més barat i l'opció més fàcil ubicar-la aquí, a primera línia de mar, però el lloc més adequat és el delta de la Tordera, on les aigües depurades servirien per carregar els aqüífers i frenar la intromissió salina», va assegurar Morell. Una opció que també defensen els veïns del barri de Bellamar, els més afectats per la futura instal·lació. En aquest sentit el president de l'associació, Jaume Calders, manté que «l'única depuradora que no fa pudor és la que surt a les fotografies». «N'estem tips, que Pineda sigui la cambra de bany de l'Alt Maresme i que cada vegada que Calella, Santa Susanna, Malgrat o Palafolls tiren de la cadena ens enviïn un regalet.»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.