| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dissabte, 30 de juliol de 2005
>

Maresme. Mataró acomiada Les Santes sense prou aigua

La piscina municipal no va tenir prou capacitat per subministrar-ne a totes les xeringades i els adults es van quedar sense

LLUÍS ARCAL. Mataró
Els més grans es van quedar ahir sense la tradicional xeringada. L'aigua de la piscina municipal no va donar per més, tan sols per fer les xeringades per als petits. La nit de Santes del dijous, les activitats es van concentrar majoritàriament al nucli antic de la ciutat. Mentre Yossou'n'Dour feia el seu concert al parc Central, el ball de requisits va convertir la plaça de l'ajuntament en un gran envelat. Les placetes del darrere van transformar-se en petits auditoris i cinemes on els curts, el teatre còmic i els contes eròtics, entre altres, van atraure centenars de persones. A la plaça Santa Anna, el grup Xarop de Canya va muntar un ball popular. Ahir, els mataronins van acomiadar Les Santes amb la tancada de les figures i l'últim concert al parc.


+ A l'esquerra, les figures s'acomiaden amb l'última cercavila. A dalt a la dreta, el ball de requisits a la plaça de l'ajuntament. A sota, un instant dels contes eròtics a la plaça de Santa Maria. Foto: Q.P. / Ll.A.


Els mataronins es van acomiadar ahir de la festa major de Les Santes portant a tancar les figures i al ritme de les orquestres Litoral i Cimarrón i de l'Albada de los Labradores. La tronada de fi de festa va servir com a introducció per a l'última nit de Santes. Al matí els més petits es van poder remullar amb la xeringada petita. Els grans van haver de renunciar a la seva per les mesures contra la sequera. Tot i això molts dels acompanyants dels menuts no van dubtar a ficar-se a la batalla de les xeringues d'aigua que van protagonitzar els petits. La nit del 28 va tornar a estar farcida de moltes propostes de petit format. A la plaça de Santa Maria s'hi podien sentir contes eròtics i també participar-hi, i a la plaça Gran el muntatge Jocs de Gargot pretenia explorar en l'enginy per crear diverses joguines amb politges. Els curtmetratges i el teatre còmic de Leandre & The Beat Band van omplir d'assistents Can Xammar i els voltants. Els titelles al Fossar Xic i el circ a la plaça de la Peixateria van completar l'oferta al nucli antic de Mataró. El ball de requisits, amb la inefable Principal de la Bisbal, van omplir de parelles la plaça de l'ajuntament per ballar tangos, boleros i el ball del fanalet i de l'escombra. Per la seva banda, Dani Nel·lo i la banda Vértigo van donar al pati de Can Marchal el contrapunt gratuït al concert de Yossou'n'Dour.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les Santes s'acomiaden fent estalvi d'aigua.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.