| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 5 de desembre de 2020


dimarts, 19 de juliol de 2005
>

Maresme. Mataró, a punt per combatre el foc

Les sis urbanitzacions tenen per primera vegada fetes les franges de protecció de 25 metres d'amplada

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Les sis urbanitzacions de Mataró disposen, per primer cop, de franges de protecció contra incendis forestals. La neteja d'aquests espais que envolten els nuclis l'ha fet l'Ajuntament i ha costat 114.000 euros que després els veïns, uns 700 parcel·listes, hauran de pagar. El dispositiu per fer front a l'elevat risc d'incendis es completa amb una vintena de bombers de la Generalitat i una brigada de 30 voluntaris de l'Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina. A més d'un helicòpter, situat a Dosrius, hi ha quatre vehicles, i un guaita forestal que vigila des del turó d'Onofre Arnau que no hi hagi columnes de fum.


+ A l'esquerra, les franges de protecció de la urbanització la Fornenca de Mataró i a la dreta, el guaita del turó d'Onofre Arnau i un grup de bombers i agents forestals. Foto: Ll.M.


Mataró és la primera població del Maresme que disposa de totes les franges de 25 metres contra incendis al voltant de les sis urbanitzacions que hi ha al terme municipal. Les feines de neteja, esporga de vegetació i tala selectiva d'arbres, que van començar a l'abril, les ha fet l'Ajuntament, però segons va explicar ahir l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), els propietaris de les parcel·les ho pagaran posteriorment. Els únics veïns que ja ho han fet són els de la urbanització la Fornenca, situada a l'entorn de les Cinc Sènies. Baron, tot i assenyalar que la ciutat té un bon dispositiu contra incendis ben coordinat, va alertar que «no hi ha res infal·lible» i que aquest any hi juga en contra les extremes condicions meteorològiques. L'alcalde també va explicar que les sis urbanitzacions disposen d'un pla d'evacuació si un foc afecta el nucli. La visita d'ahir de l'alcalde als treballs que s'han dut a terme a la Fornenca també van servir per presentar el dispositiu per combatre el risc de focs forestals d'aquest estiu. A més de pujar fins al turó d'Onofre Arnau, més conegut com a turó de Mata, on hi ha un punt de guaita des del qual els agents forestals vigilen que no hi hagi columnes de fum en una part del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, el cap del parc de bombers de Mataró, Manel Catà, va explicar que els equips de prevenció i extinció disposen també de quatre unitats de bombers de la Generalitat, una trentena de voluntaris de l'Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina i un helicòpter estacionat a Dosrius. Tot i que de moment només s'han produït petits incendis a l'entorn de Mataró, Catà assenyala que la baixa humitat, l'elevada temperatura i el vent fan que la situació sigui de màxim risc.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un jove madrileny admet haver provocat l'incendi de Guadalajara en una barbacoa

>Un incendi al Bages fereix cinc bombers i obliga a desallotjar dos nuclis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.