| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dilluns, 18 de juliol de 2005
>

Veïns de Pineda, en contra de l'emplaçament que la Generalitat ha triat per a la nova depuradora

Cap alcalde de la zona tampoc dóna suport a l'ACA

ADELA GENÍS. Pineda de Mar
Els veïns de Pineda de Mar no volen la depuradora a tocar de casa seva. Ahir es van manifestar en cotxe pels carrers del municipi per mostrar el seu desacord. Consideren que el nou equipament estarà massa a la vora de la platja i que pot perjudicar l'oferta turística de la zona. La darrera proposta de la Generalitat no té el suport de cap dels alcaldes de la zona. Els terrenys pertanyen a Santa Susanna, però són a tocar de Pineda.


+ Veïns de Pineda es van manifestar ahir al matí per protestar per l'emplaçament de la depuradora. Foto: A.G.
La nova depuradora que s'ha de construir a l'Alt Maresme -i que fa dotze anys que espera- porta polèmica. L'emplaçament que ha escollit la Generalitat ha posat en peu de guerra els veïns i els alcaldes de la zona. Consideren que els terrenys on es vol fer la depuradora són a tocar de nuclis habitats i creuen que fer un equipament d'aquestes característiques a peu de platja no és el més adient. Així, els veïns més afectats pel nou emplaçament, la zona de Bella Mar de Pineda, es van manifestar ahir al matí per reclamar que la depuradora es faci en un altre lloc. De fet, la proposta dels cinc alcaldes de la zona és que la instal·lació es faci en uns terrenys de Malgrat, al pla de Grau. El president de l'Associació de Veïns de Bella Mar, Jaume Caldés, explicava ahir que l'objectiu de la protesta «és remoure consciències». Els manifestants van tocar els clàxons de manera insistent i portaven cartells enganxats amb els eslògans Sí a la depuradora i No al nucli urbà de Pineda. La comitiva va passar per molts carrers del municipi «per tal que tots els ciutadans de Pineda s'assabentin del que està passant», va assenyalar el president de l'associació de veïns. Una trentena de vehicles van participar de manera activa en la protesta. Avui, entitats i govern municipal es reuneixen per tal de consensuar quines seran les properes accions que es faran.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.