| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 de juliol de 2024


dissabte, 16 de juliol de 2005
>

Maresme. Els alcaldes de l'Alt Maresme, en contra de la construcció de la depuradora a Santa Susanna

Volen que es faci a Malgrat i critiquen que la Generalitat basa la decisió en arguments poc rigorosos

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
Front comú dels cinc alcaldes de l'Alt Maresme per reclamar a la Generalitat que reconsideri la decisió de construir la depuradora a Santa Susanna i a peu de platja. En una reunió feta dijous entre els representants municipals i el president del Consell Comarcal, Pere Almera, es va acordar reclamar al govern autonòmic que la planta de tractament d'aigües residuals es faci a Malgrat, al pla de Grau. Els alcaldes consideren que els arguments que fa servir la Generalitat per fer l'equipament a Santa Susanna són «pobres i poc correctes». També exigeixen que les obres no acumulin més retard.

Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat de Mar s'han posat d'acord. La trobada dels alcaldes, amb el suport del Consell Comarcal, va servir per mitigar les asprors i per unificar criteris sobre la polèmica creada respecte a la constucció de la depuradora de l'Alt Maresme. L'anunci fet fa deu dies per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) d'ubicar la instal·lació en uns terrenys a tocar de la decantadora de Pineda, però al terme municipal de Santa Susanna, va ser rebut amb crítiques. El més reaci a la decisió de la Generalitat va ser l'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), que va denunciar que la planta estaria a menys de 300 metres dels habitatges i que fer-la a peu de platja en una zona turística era un greuge contra el sector turístic i els ciutadans. Morell, que ha estat escollit portaveu dels alcaldes, considera que encara s'és a temps de canviar la decisió de l'ACA i planteja un seguit de mesures a prendre. «Volem que la depuradora es faci ja, sense més retard, que se'ns presenti un estudi rigorós del projecte i reclamem que es reconsideri la proposta de fer-la a Malgrat», assenyala l'alcalde. Per Morell, els arguments de la Generalitat no són vàlids i no els justifica cap estudi «acurat i precís». «La ubicació de Malgrat ens sembla a tothom que és la millor, perquè està lluny del nucli urbà i perquè es podria reaprofitar l'aigua tractada per reomplir els aqüífers de la Tordera», apunta. Les reclamacions dels alcaldes també van en la direcció de millorar la xarxa de col·lectors de la zona, que fa més de trenta anys que es van construir. Aquest sistema de canalitzacions s'espatlla habitualment i en especial a l'estiu, quan es multipliquen els habitants a la zona turística.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. La Generalitat manté que és el millor emplaçament

>Maresme. Nova manifestació veïnal

>Cap alcalde de l'Alt Maresme vol que s'instal·li la depuradora a Santa Susanna

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.