| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de desembre de 2021


divendres, 15 de juliol de 2005
>

Banc Sabadell dirigeix el finançament de tres parcs eòlics per 56 milions

L'entitat vallesana participa en més de 50 d'aquests projectes arreu de l'Estat

JORDI TORRENTS. Sabadell
Banc Sabadell ha dirigit un projecte de finançament de tres parcs eòlics a Tarifa (Cadis) que implicaran una inversió de 56,3 milions d'euros. Els parcs tindran 27 aerogeneradors per produir energia elèctrica amb una potència de 44,5 megawats (MW). L'entitat que presideix Josep Oliu, de fet, està present en el sector eòlic des dels seus orígens, a la dècada dels noranta, i ja participa en més de 50 projectes amb una potència instal·lada de 3.300 MW.


+ El president del Banc Sabadell, Josep Oliu. Foto: ORIOL DURAN.
La construcció d'aquests tres parcs eòlics andalusos s'ha estructurat amb una operació sindicada organitzada pel Sabadell, però en què també participen la seva pròpia filial Dexia, a més de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i altres entitats financeres com Barclays Bank, Caixa Catalunya i la Caixa d'Estalvis del Mediterrani. El principal accionista del projecte és FERSA Energías Renovables, una societat especialitzada en la producció d'energia elèctrica en règim especial. La seva activitat principal consisteix en la promoció i gestió de parcs eòlics i plantes de biogàs. FERSA té en marxa, actualment, diversos projectes eòlics d'uns 100 MW, a més d'una planta de biogàs de 2 MW a València. Els interessos del Sabadell en parcs eòlics no són cap novetat, ja que l'entitat ha dut a terme operacions a través de la societat filial BanSabadell Inversió Desenvolupament (BIDSA), encarregada d'invertir precisament en projectes d'empreses en expansió i vinculades a les energies renovables, ja siguin parcs eòlics o tractament d'aigües residuals. Amb tot, el Sabadell va vendre al desembre participacions repartides en diferents parcs eòlics per un valor de 150 milions d'euros a Gas Natural.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.