| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de maig de 2020


dimecres, 13 de juliol de 2005
>

Set persones i dues institucions de les comarques gironines rebran la Creu de Sant Jordi

Francesc Ferrer i la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, entre els guardonats

DANI CHICANO. Barcelona
El govern va acordar ahir atorgar la Creu de Sant Jordi, la més alta distinció que concedeix la Generalitat, a un total de trenta-dos ciutadans, dels quals set són originaris de les comarques gironines, i a quinze entitats, de les quals dues també són gironines. El primer tinent d'alcalde de Girona Francesc Ferrer figura entre els guardonats, com també la comissària de l'Any Dalí, Montse Aguer, el directiu turístic garrotxí Gaspar Espuña, la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú i la Fundació Patronat de les Escoles Cristianes La Salle de Cassà de la Selva, que celebra el 125è aniversari.


+ A l'esquerra, Francesc Ferrer, en un homenatge recent, i a la dreta, Montse Aguer, amb una obra de Dalí. Foto: P. DURAN / Ll. SERRAT.

Segons l'acord del govern pel qual es distingeix el polític i historiador Francesc Ferrer (Girona, 1935), «ha dedicat una gran part de la seva activitat política a la defensa de la llengua catalana davant dels organismes i responsables polítics de l'Estat espanyol i a la conscienciació lingüística dels catalans». De la figuerenca Montserrat Aguer, directora del Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Gala-Salvador Dalí, es destaca la contribució a l'èxit de l'Any Dalí, «que ha estat un referent i que ha permès conèixer els aspectes més destacats de la producció del gran artista». A més, el govern també va acordar atorgar la distinció al doctor en farmàcia Joaquim Bonal (Arbúcies, 1933-Girona, 2005), a títol pòstum; a la figuerenca Fàtima Bosch (1957), també doctora en farmàcia i catedràtica de bioquímica i biologia molecular de la UAB; al directiu turístic Gaspar Espuña (Olot, 1935), al jurista Lluís Puig (Begur, 1932) i a la pintora alt-empordanesa Àngels Santos Torroella (Portbou, 1912). Pel que fa a les institucions, rebran la Creu de Sant Jordi la Fundació Patronat de les Escoles Cristianes La Salle de Cassà de la Selva i la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, fundada el 1699. La institució cassanenca celebra enguany el 125è aniversari, i el govern ha destacat de la congregació garrotxina la capacitat de mobilització, la col·laboració en la recuperació d'obres d'art, la publicació de diversos llibres -un dels quals, dedicat als tres-cents anys de l'entitat i escrit per l'historiador Marc Sureda- i l'organització de la processó en la Diada dels Dolors des de l'any en què es fa fundar. Entre la resta de guardonats amb la Creu de Sant Jordi destaquen l'exdirector general de la Unesco Frederic Mayor Zaragoza, el modista Manuel Pertegaz, l'escriptora Rosa Regàs, l'economista i expresident de Caixa de Catalunya Antoni Serra i Ramoneda, l'editora i escriptora Esther Tusquets i la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Set gironins i dues entitats, guardonats pel govern amb la Creu de Sant Jordi

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.