| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 13 de juny de 2021


dilluns, 11 de juliol de 2005
>

Un elefant s'escapa d'un circ de Platja d'Aro i recorre prop de mig quilòmetre pels carrers

Segons la policia, va causar un accident, però els amos ho neguen

MARC BATALLER. Platja d'Aro
Un elefant pels carrers de Platja d'Aro. Aquesta és la insòlita imatge que es va veure abans-d'ahir a la nit a tocar el port d'Aro. L'animal havia acabat una funció en un circ i quan els domadors el pujaven a un camió es va espantar i va fugir. Acompanyat dels cuidadors, va recórrer mig quilòmetre fins que es va tranquil·litzar i va tornar al tràiler. Segons la policia local, va provocar un petit accident, però els amos del circ ho neguen.

El Circo Americano està instal·lat en uns terrenys darrere del complex d'un multicinemes i altres instal·lacions lúdiques i a prop del port d'Aro. Cap a les onze de la nit, l'elefant en qüestió, que té més de 30 anys i és femella, va acabar la seva funció. Generalment, l'animal va directe a les quadres que són al mateix recinte del circ, però en aquest cas eren a Sant Feliu de Guíxols. Per tant, havien de traslladar-lo amb un camió. Això, segons un dels responsables del circ, va espantar l'animal, que està molt acostumat a la rutina. «Ell buscava les seves quadres i el seu menjar. Es va desconcertar i va sortir al carrer a veure si les trobava», explica Angelo Di Lello. La bèstia, segons Di Lello, va començar a caminar fins a una rotonda i després va agafar un carrer en direcció al port, sempre acompanyat dels seus cuidadors que intentaven tranquil·litzar-lo. «Abans que sortís al carrer, vam provar que s'aturés i vam cridar-lo, però com que vam veure que no ens feia cas vam creure que el més convenient era que continués una estona, sempre controlat. Haguéssim pogut intentar parar-lo donant-li un cop, però aquesta no és la nostra política», afegeix Di Lello. Així que l'animal, que pesa prop de 2.500 quilos, va caminar entre 400 i 500 metres fins que es va calmar enmig de la sorpresa dels turistes que abans-d'ahir a la nit eren a prop de la zona del port d'Aro. Els Mossos d'Esquadra i la policia local de Platja d'Aro van haver de tallar l'avingunda de Verona Terol per tal que l'animal no provoqués cap dany material i també per portar el tràiler en què els cuidadors havien de pujar-lo. En el camió, hi havia un altre elefant i d'aquesta manera la bèstia es va sentir una mica més segura i va pujar-hi. Segons la policia local de Platja d'Aro, tot aquest trasbals va provocar un petit accident entre dos cotxes a pocs metres de la C-253 que no va causar ferits. Els responsables del circ, però, neguen aquesta versió i mantenen que l'elefant no va provocar cap dany ni personal ni material. «És del tot inofensiu i, fins i tot, la gent s'acostava a tocar-lo», assegura Angelo Di Lello. La policia va aixecar una acta administrativa al Circo Americano per verificar si va haver-hi negligència o no. «Creiem que no hi haurà conseqüències, perquè no va passar res», matisa Di Lello. L'elefant va ser traslladat al zoo que hi ha a l'entrada de Castelló d'Empúries per tal d'estudiar perquè va reaccionar d'aquesta manera. Una serp pitó Aquest no és el primer incident que passa a Platja d'Aro amb un circ. El mes de setembre de l'any 1998 quatre membres de la brigada municipal que segaven un camp al costat de l'escola Els Estanys van trobar una serp pitó reticular de 25 quilos i quatre metre de llargada. Tot apunta que la bèstia, originària del continent asiàtic, es va escapar d'un dels circs que hi havia muntats a la població.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Elefant fugitiu a Platja d'Aro

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.