| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 22 de gener de 2019


diumenge, 10 de juliol de 2005
>

L'Ajuntament de Girona no donarà permís d'enderroc en època de cria a finques on es detectin nius d'oreneta

La llicència es retardarà perquè són animals que estan protegits legislativament

DAVID BRUGUÉ. Girona
L'Ajuntament de Girona no concedirà llicències d'enderroc d'edificis a la ciutat si es detecta que en aquests hi ha nius d'oreneta i és època de cria. El nou condicionant es justifica perquè aquesta és una espècie protegida. Si es detecta la presència d'un nombre considerable de nius, l'obra s'haurà d'aturar fins que acabi el temps de reproducció. També es planteja el trasllat dels nius en aquells punts de la ciutat on hi hagi problemes a causa de les defecacions.


+ Operaris comprovant nius d'oreneta a la finca del carrer de la Rutlla, on el permís s'ha retardat.
La legislació catalana protegeix les orenetes perquè són animals insectívors, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu. La seva importància es deu al fet que serveixen per eliminar escarabats o mosquits, però també és cert que a vegades causen problemes. Per això, el consistori ha signat un conveni amb l'associació Galanthus amb l'objectiu de fer un seguiment i un inventari de tots els nius que hi ha a la ciutat. Aquest inventari se sobreposarà al mapa de la ciutat, de manera que hi haurà totes les colònies de Girona detectades. A banda de l'estricta informació ambiental, la presència de colònies d'aquests ocells arribarà a condicionar l'urbanisme, almenys en el cas dels enderrocs. Si es demana una llicència d'enderroc d'una finca i s'hi detecta que hi ha força nius d'orenetes no es donarà el permís si l'enderroc es vol fer en època de cria, que és bàsicament des de la primavera fins a finals d'estiu. A la resta de l'any no hi haurà cap problema. Això ja ha tingut una traducció a efectes reals. En una finca del carrer de la Rutlla es va demanar el permís d'enderroc per començar una promoció de nous habitatges. No s'ha concedit perquè hi havia cap a vint nius d'oreneta. Això ha suposat que la promotora hagi hagut d'endarrerir més d'un mes els seus plans. En aquest sentit, Feliu agraeix la seva postura perquè l'empresa fins i tot ha col·laborat en la redacció de l'estudi. A banda d'això també es preveu que si es detecten punts en què la presència dels nius causen problemes perquè els polls defequen fora i els excrements cauen a la vorera, la solució serà treure els nius i posar-ne d'artificials a punts pròxims, però on no produeixin molèsties.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Ja es fa a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.