| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dijous, 7 de juliol de 2005
>

El boicot als pescadors s'agreuja i ahir no van poder vendre unes 70 tones de peix

Giropesca calcula que això va comportar pèrdues d'uns 200.000 euros

MÒNICA CABRUJA. Palamós
El conflicte entre Giropesca i els majoristes es va agreujar encara més ahir i a les llotges de Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes es van acumular unes 70 tones de peix sense vendre, una situació que va comportar que es deixessin d'ingressar uns 200.000 euros a causa del boicot, segons va quantificar el president d'aquesta associació, Francesc Subirats. El problema que es viu a les llotges gironines va ser un dels temes que es va tractar ahir en una reunió a Barcelona del comitè executiu de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors. Giropesca ha demanat la intervenció del govern català.


+ Caixes de peix que es van deixar de vendre, ahir a la llotja de Palamós. Foto: LLUÍS SERRAT.
La intranquil·litat que es viu a les llotges gironines es va intensificar ahir i el president de Giropesca va denunciar que s'havien produït noves pressions i s'havia «coaccionat els compradors». «Pràcticament no hem pogut vendre res», va manifestar, en declaracions a aquest diari. A les llotges de Palamós, Blanes i Sant Feliu de Guíxols es van deixar de vendre unes 6.500 caixes amb unes 70 tones de peix. «En qualsevol moment es poden produir situacions problemàtiques si això no s'atura», va manifestar Subirats. Giropesca ha demanat la intervenció del govern català per trobar solucions al conflicte. Dilluns passat els pescadors del Port de Llançà, l'Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes van deixar de vendre 30 tones de peix com a conseqüència del boicot que durant tot el dia van fer els majoristes que formen part del Gremi de Peixaters de Catalunya, com a mesura de pressió per evitar que Giropesca entri a formar part de la comercialització. Per no haver de llençar el peix, Giropesca el va vendre a altres compradors, però ahir això no va ser possible, segons va afirmar el president de l'associació. Giropesca està disposada a emprendre accions, encara per decidir, en cas que aquesta situació continuï.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Giropesca reclamarà danys i perjudicis

>200 barques no surten a pescar

>El peix no surt del cove

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.