| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dimecres, 6 de juliol de 2005
>

Maresme. L'Ajuntament de Pineda anuncia que farà «tot el possible» per evitar que la depuradora vagi a Santa Susanna

Retreu a l'ACA que anteposi els diners que costa la planta a la voluntat dels alcaldes

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), vol presentar batalla contra la decisió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) feta pública ahir de construir la depuradora de l'Alt Maresme a Santa Susanna, però al costat de la decantadora de Pineda. Per Morell, l'ACA anteposa els motius econòmics per descartar l'emplaçament de Malgrat, consensuat per tots els municipis afectats, excepte Santa Susanna. L'alcalde alerta que s'estudiaran mesures legals per aturar la proposta.


+ Imatge d'ahir dels terrenys de Santa Susanna on l'ACA vol construir la depuradora. Foto: QUIM PUIG
«No volem una ubicació que vam descartar fa 10 anys i no entenem com se'ns imposa quan hi ha una altra alternativa.» Decebut, Joan Morell assegura, però, que s'estudiaran «amb molta atenció» els documents que els faci arribar l'ACA. «No ha de sorprendre la negativa del consistori pinedenc, perquè es va aprovar per unanimitat en un ple que volíem la depuradora a Malgrat», recorda l'alcalde. Els socis de govern de CiU, el PSC i ERC, no amaguen la decepció per la tria feta per l'ACA. Consideren que no s'ha escoltat la veu dels municipis afectats, perquè tots, menys el de Santa Susanna, apostava per fer la depuradora als terrenys de Pla de Grau de Malgrat. Tot i això, els socialistes demanen compensacions si no hi ha volta de full en la decisió. «Ara hem de treballar per conèixer a fons el projecte i per reclamar les millores que facin falta», va dir el primer secretari del PSC i regidor de Promoció Econòmica, Xavier Amor. Per la seva banda, la regidora d'ERC, Mònica Palacín, va qualificar de «poc sostenible» la proposta de l'ACA «perquè es basa sobretot en criteris econòmics i no en el fet que hi haurà una instal·lació com aquesta a la costa». Palacín critica que s'hagi passat per damunt del compromís pres per quatre dels cinc alcaldes dels municipis afectats que apostaven pels terrenys de Malgrat i que Medi Ambient s'hagi decantat per Santa Susanna «perquè ho vol un únic alcalde». Fins i tot el portaveu del PP, a l'oposició, dóna suport al govern, perquè considera que «construir una depuradora a peu de platja en una població turística no té sentit».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. ICV-EA hi dóna el vistiplau

>L'Ajuntament de Pineda diu «no» a la construcció de la depuradora a Santa Susanna

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.