| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dimarts, 5 de juliol de 2005
>

Maresme. L'ACA aposta ara per Santa Susanna per emplaçar-hi la depuradora de l'Alt Maresme

Assegura que és el millor lloc i promet una instal·lació modèlica, però Pineda s'hi mostra reticent

TERESA MÁRQUEZ. Barcelona
Ni Montpalau ni Malgrat: Santa Susanna. La segona reunió entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els alcaldes de l'Alt Maresme va aplanar ahir el camí perquè la planta depuradora s'instal·li finalment als terrenys agrícoles de Santa Susanna, però situats al costat de la decantadora de Pineda. Tot i que la decissió definitiva no està presa, hi ha arguments de pes que juguen a favor de Santa Susanna. L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), però, s'ha mostrat especialment crític amb l'ACA perquè assegura que defensa els arguments econòmics en detriment dels mediambientals.


+ La nova depuradora s'ha de construir molt a prop de la decantadora de Pineda, en la imatge. Foto: Q. PUIG
«L'ACA té la decisió presa i sembla inamovible, però el govern de Pineda haurà de dir-hi la seva davant d'una situació que ens perjudica.» Joan Morell no va amagar ahir la decepció pel resultat de la reunió amb l'ACA, que, segons entén, afecta de ple el municipi. La proposta defensada comporta la construcció de l'estació a tocar de l'actual decantadora, que es troba a menys de 500 metres d'uns habitatges. Per l'alcalde, tot i les promeses del Departament de Medi Ambient de dissenyar un equipament que no provocarà ni pudors ni cap altra molèstia, l'emplaçament de Malgrat «era el més adequat». «No entenc que un govern d'esquerres que s'autodefineix ecologista anteposi criteris econòmics als mediambientals», va afirmar. Tot i això, Morell va explicar que el seu govern -CiU, el PSC i ERC- debatrà quina serà la posició a prendre i que esperarà a rebre els informes pertinents de l'ACA «amb tots els detalls del projecte». El director de l'ACA, Jaume Solà, va explicar ahir que la decisió del departament es basa en un estudi molt acurat de les possibilitats de l'espai «igual que s'ha fet amb Malgrat abans de decartar-lo». «El principal argument dels terrenys de Malgrat era el benefici que es trauria d'abocar l'aigua a la Tordera per recarregar els aqüífers, però aquest tema ja està resolt», va apuntar. Pel director de l'ACA, la ubicació a Santa Susanna no es basa en un abaratiment del projecte. «Dissenyarem una depuradora modèlica, exemplar i ens hi gastarem els mateixos diners o més que els destinats a Montpalau, un projecte que ha quedat descartat per insostenible», va dir, i va puntualitzar que l'estació «ni farà pudor, ni remor ni mal a la vista».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Demanar garanties per donar suport a la proposta

>Maresme. La xarxa de col·lectors

>La depuradora de l'Alt Maresme anirà a Santa Susanna, segons Medi Ambient

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.