| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dilluns, 4 de juliol de 2005
>

Badalona crea un petit oasi per millorar la imatge de la platja

Es tracta d'un espai amb vegetació autòctona per donar un caire més natural al litoral

JOSUÉ GARCIA. Badalona
Badalona va inaugurar ahir el primer espai de recuperació de la vegetació dunar a la platja. Es tracta d'un projecte inèdit fins ara a les platges de l'àrea metropolitana que busca naturalitzar en la mesura que pugui aquests espais tan urbanitzats i sobreexplotats a l'estiu. L'espai està format per diversos estrats de vegetació autòctona. El cost de l'espai ha estat de 12.000 euros, i si tot va bé, el pròxim estiu en podrien haver fins a vuit repartits per tot el litoral badaloní.


+ Aspecte que oferia ahir el primer espai amb vegetació dunar. Foto: J.G.
El primer espai de recuperació de la vegetació dunar s'ha ubicat a la platja del Pont del Petroli, al darrere de la fàbrica de l'Anís del Mono. Una platja que ahir estava al 100% de la seva capacitat i que, si tot va bé, d'aquí a uns mesos disposarà d'un espai amb plantes autòctones i ombres. Aquesta «duna de mar», com ho definia la regidora de Medi Ambient, Muntsa Niso (ICV-EUiA), està formada per diverses capes de vegetació autòctona, des de l'herbàcia fins a tamarius i palmeres. La ubicació de les plantes ha de permetre que es creï una petita duna amb el temps. L'objectiu és que la platja tingui un caire més natural, amb vegetació i punts d'ombra. «Volem fer entrar la natura a la platja», explicava ahir Niso. El cost de l'espai ha estat de 12.000 euros que ha aportat la Mancomunitat de Municipis i que inclou també la instal·lació de reg per degoteig. La previsió del consistori és que, si aquest primer espai funciona -és a dir, si les plantes s'hi adapten i els usuaris el respecten- crear-ne de nous a diversos punts del litoral badaloní. El pròxim estiu en podrien haver fins a vuit, repartits pels cinc quilòmetres de platges que hi ha a la ciutat. La inauguració d'aquest petit oasi es va fer ahir al migdia, emmarcada en la celebració de la Festa del Mar, que organitza l'Ajuntament cada any i que aquest any està dedicada a la figura dels pescadors. Tot plegat, una jornada per intentar millorar la imatge d'unes platges que, un estiu més, tornen a anar en boca dels usuaris per la brutícia que hi ha molts dies a l'aigua.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.