| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dimarts, 28 de juny de 2005
>

Medi Ambient proposa protegir tot Pinya de Rosa de Blanes i també els voltants

Vol crear un pla d'espais d'interès natural per salvar també la zona de Santa Cristina de Lloret

LAURA JUANOLA. Blanes
El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha presentat una proposta que marca els límits de la finca de Pinya de Rosa de Blanes, que inclou les 50 hectàrees que té aquest espai. Al marge d'això, proposa la creació d'un nou pla d'espais d'interès natural, que inclou 50 hectàrees més, que se situen al voltant de la finca de Pinya de Rosa i que abasten també la cala Treumal, una part de la cala de Santa Cristina de Lloret i la zona que queda sobre Pinya de Rosa on l'Ajuntament va demanar protecció com a corredor biològic. Si la proposta prospera, la finca no es podrà edificar, en contra del que s'havia especulat des del Departament de Política Territorial de la Generalitat, que preveu que les indemnizacions als propietaris seran elevades.

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat va presentar ahir una proposta que marca els límits de la finca de Pinya de Rosa, declarada pel Parlament l'any 2003 Paratge Natural d'Interès Nacional. Els límits de la finca abasten tot el que sempre s'ha considerat Pinya de Rosa, el bosc i el jardí tropical. Al marge d'això, però, inclou també la creació d'un nou pla d'espais d'interès natural al seu voltant. El director general de Medi Natural, Ramon Luque, va explicar ahir que s'ha optat per augmentar la protecció d'aquesta zona per la vàlua natural i paisatgística de Pinya de Rosa i la pressió urbanística que experimenta la Costa Brava. El nou pla d'espais d'interès natural té 50 hectàrees i inclou tot el corredor biològic que l'Ajuntament de Blanes havia demanat que es protegís. Comença a la carretera de Blanes a Lloret, a l'altura de la concessionària de cotxes Peugeot i l'hospital comarcal, i arriba fins a la finca de Pinya de Rosa. El pla també afecta les cales Treumal i Santa Cristina de Lloret i la zona marina del voltant de Pinya de Rosa fins a Santa Cristina. En total, la protecció que fa la Generalitat de tota aquesta zona incloent-hi la finca de Pinya de Rosa abasta 101 hectàrees, 16 de les quals són marines. Ramon Luque va deixar clar ahir que el Paratge Natural d'Interès Nacional, que és la classificació que correspon a Pinya de Rosa, és la màxima protecció que hi ha a Catalunya. Aquesta mateixa protecció també la tenen les muntanyes de Montserrat, el Pedraforca i Poblet. Per sobre d'aquesta protecció només hi ha el Parc Nacional d'Aigüestortes. Tota aquesta protecció evitarà que s'edifiqui a Pinya de Rosa tal com s'havia especulat des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. El Departament de Medi Ambient va deixar clar que la proposta presentada ha estat vista pel Departament de Política Territorial, que és el mateix departament que fa pocs mesos va proposar que s'edifiqués una part de Pinya de Rosa per reduir l'elevat preu que costaran les indemnitzacions als propietaris de la finca, que tenien drets sobre els terrenys i havien fet cessions fa molts anys, entre les quals hi ha l'hospital comarcal. Sobre aquest aspecte, ahir Luque va afirmar que ja se sabia que s'hauria de pagar una indemnització als propietaris l'any 2003, quan es va aprovar la llei per protegir Pinya de Rosa. Luque va deixar clar que la Generalitat té clar que aquesta protecció significarà haver d'indemnitzar els propietaris.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Futur immediat

>Santa Cristina, protegit

>Una història llarga

>LA CRONOLOGIA

>Reprenen les obres de la ciutat esportiva dos anys i dos mesos després de posar la primera pedra

>El govern protegirà el doble de l'espai previst de Pinya de Rosa i no hi vol deixar edificar

>Medi Ambient proposa protegir tot Pinya de Rosa de Blanes i també els voltants

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.