| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 de setembre de 2020


diumenge, 12 de juny de 2005
>

L'alcalde de Mataró adverteix que no es poden posar barreres al creixement de la ciutat

Joan Antoni Baron fa gala de la feina feta i un balanç triomfalista del mig mandat

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va assegurar ahir que la ciutat encara creixerà més i va advertir que «qui es pensi que pot posar-hi barreres, va equivocat». El socialista, que tancava una jornada del PSC de Mataró a Can Solaret, va fer un balanç triomfalista del mandat. Va fer gala de la feina feta i va insisitir que la crisi de govern amb el soci d'ERC no ha afectat l'Ajuntament. Els reptes passen per situar la ciutat a primera línia de progrés i reconèixer-ne la capitalitat.


+ L'alcalde, Joan Antoni Baron, va fer ahir el balanç de mig mandat a l'alberg de Can Solaret. Foto: Ll.M.
«Qui es pensi que podrà posar una barrera a la riera de Sant Simó, a la d'Argentona i al túnel de Parpers s'equivoca.» L'alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), va assenyalar que tant Mataró com la comarca viuen un moment de creixement continuat -«a un ritme molt semblant al dels anys 60», va dir- i que davant d'aquest fenomen hi ha dues opcions: tancar els ulls i fer veure que no passa res o liderar aquest flux, ordenant la ciutat i dotant-la dels equipaments públics necessaris. A banda de l'advertència, Baron creu que després de la crisi de govern que va provocar la dimissió del regidor d'ERC i president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, Antoni Civit, per les acusacions d'assetjament laboral que li va fer el seu excàrrec de confiança, la ciutat «ara està en millors condicions per afrontar els reptes de futur que fa dos anys». Per exemplificar que el govern no ha parat i que no li ha afectat la crisi política, va fer inventari de la feina feta i de la que hi ha en marxa, sense oblidar que abans d'acabar l'any començaran tres actuacions «emblemàtiques» per millorar els eixos principals dels barris de Rocafonda i de Cerdanyola. L'alcalde, però, també va recordar que encara hi ha pendents alguns dels grans projectes de ciutat, com ara el nou accés a l'autopista C-32 a l'entorn del poligon Mata-Rocafonda, la transformació del front marítim, el trasllat d'alguns equipaments esportius davant de l'hospital de Mataró, els plans integrals de Cerdanyola i el centre històric o el futur museu del tèxtil de Can Marfà i la nova biblioteca de l'Escorxador, les dues prioritats del PSC en cultura. Tot i que va criticar la falta de previsió de l'anterior govern de la Generalitat en educació a la ciutat, Baron va destacar que actualment s'està construint una escola i que al setembre començaran les obres d'una altra. Davant la transformació econòmica i la crisi del tèxtil, creu que l'aposta passa per la diversificació de la indústria local i per la incorporació de les noves tecnologies de la informació. En aquest sentit, un dels projectes estel·lars és el futur edifici del nou parc tecnològic Tecnocampus, que està dissenyant l'arquitecte Oriol Bohigas i que ha de servir per unir les dues universitats de la ciutat i oferir serveis a les empreses.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Vam ser víctimes d'una crisi que no vam provocar»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.