| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 3 d'agost de 2021


dimecres, 8 de juny de 2005
>

L'ocupació d'unes cases a Badalona amenaça de retardar l'arribada del metro al centre

L'Ajuntament, convençut que es complirà el calendari previst

SARA MUÑOZ. Badalona
L'ocupació al centre de Badalona de mitja dotzena de cases que estan pendents d'anar a terra ha posat en alerta l'Ajuntament ja que aquest fet podria endarrerir la prolongació de la L2 del metro. L'enderroc d'aquests immobles, que són propietat municipal, és imprescindible per poder avançar els treballs. El regidor d'Urbanisme es mostra segur que els joves seran desallotjats molt aviat i les obres seguiran el calendari previst.

Una trentena de persones viuen des de fa un parell de mesos a les cases que l'Ajuntament de Badalona va expropiar a l'espai conegut com illa Fradera per poder executar les obres de prolongació de la línia 2 del metro fins al centre de la ciutat. La majoria d'esquàters són joves catalans, alguns dels quals són de famílies amb un alt nivell adquisitiu. En una casa viu també una família gitana. Tots aquests immobles tenen el destí fixat ja que han d'anar a terra de manera imminent per poder construir la línia 2 del metro entre Pep Ventura -l'actual final del trajecte- i Badalona Centre. Tot i que el desallotjament dels esquàters requereix tot un procés administratiu que s'acostuma a allargar durant mesos, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona, Francesc López Guardiola, ha mostrat la seva absoluta confiança en la justícia i s'ha mostrat convençut que aquesta ocupació no retardarà la prolongació de la L2 fins al centre. «L'enderroc d'aquestes cases s'ha de fer a principi de juliol i estic segur que el podrem enllestir», va afirmar ahir. Francesc López Guardiola recorda que, tot i que està previst que les obres d'ampliació de la línia lila comencin a Can Fradera, «l'espai és prou ample per començar l'actuació abans no s'enderroquin els edificis». El regidor socialista no vol sentir parlar de la possibilitat que l'ordre judicial per desallotjar aquest col·lectiu no estigui dictada abans d'un mes i, en canvi, trigui mesos. En aquest sentit, l'Ajuntament de Badalona està intentant per tots els mitjans accelerar el procés. Les obres del metro han de començar al juliol i continuar fins a la primavera del 2007. Actualment, segons el regidor d'Urbanisme, ja es treballa a la zona de l'illa Fradera, un espai situat a pocs metres de l'ajuntament que ara acull una gran zona blava.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Han ocupat casa meva»

>L'ocupació d'unes cases a l'illa Fradera pot complicar l'inici de les obres del metro

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.