| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


dissabte, 4 de juny de 2005
>

Barcelonès Nord. Badalona incorpora una embarcació específica per netejar la brutícia de la primera línia de la costa

La Diputació premia la política badalonina de promocionar l'energia solar

JOSUÉ GARCIA. Badalona
L'Ajuntament de Badalona continua armant-se per fer la guerra a la brutícia de la platja. Aquest mes de juny ha entrat en funcionament un nou servei de recollida dels sòlids que suren a l'aigua, servei que funcionarà tota la temporada de bany i que durà a terme una nova embarcació. Aquesta Pelikan es menjarà els residus de la primera línia de la costa badalonia i fins a 200 metres, una franja que les tres embarcacions existents fins ara no podien cobrir.


+ El nou Pelikan adquirit per l'Ajuntament de Badalona, ahir, netejant la zona del pont del petroli. Foto: J.G.
Aquest nou vaixell, de cinc metres d'eslora, escombrarà exclusivament els cinc quilòmetres de la costa badalonina, prioritzant la zona més pròxima al trencant de les onades així com àrees més susceptibles d'acumular residus, com les sortides dels sobreeixidors i les proximitats del port. El cost de la nova Pelikan és de 60.000 euros, una xifra que l'Ajuntament recuperarà gràcies al conveni que es va signar dijous passat per recuperar la pedrera de la Vallensana. Aquesta és una de les contraprestacions que el consistori rebrà a canvi de permetre la prova pilot per reomplir el forat de la muntanya amb bales plastificades a partir del material de rebuig tractat en els ecoparcs. La regidoria de Medi Ambient continua executant mesures per augmentar la qualitat del servei a les platges de la ciutat. La responsable de l'àrea, Muntsa Niso, anunciava ahir les dates d'aplicació d'accions com la millora de la neteja de la sorra de la franja més pròxima al trencant de les ones amb una nova màquina garbelladora, a partir del 15 de juny. S'estan instal·lant lavabos i papereres per començar la recollida selectiva a la platja, i aquesta setmana es col·locarà la senyalització dels canals nàutics. D'altra banda, la Diputació va premiar ahir la política mediambiental de Badalona amb el guardó a la millor iniciativa local per l'eficiència, l'estalvi i el foment de les energies renovables. En concret, s'ha premiat la campanya per promocionar l'energia solar.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Mesures contra la sequera

>Una nova barca netejarà la primera línia del litoral badaloní durant l'estiu

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.