| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimarts, 31 de maig de 2005
>

Maresme. Pineda exigeix que la depuradora vagi a Malgrat i descarta un altre emplaçament

Govern i oposició s'uneixen i faran arribar la proposta als ajuntaments afectats perquè hi donin suport

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
La depuradora de l'Alt Maresme s'ha de fer als terrenys del pla de Grau de Malgrat, i no en cap altre lloc. Així de contundent s'ha manifestat a través d'un comunicat l'Ajuntament de Pineda, municipi on inicialment s'havia de construir la planta i on funciona l'actual planta decantadora d'aigües residuals. Govern i oposició reclamen al Departament de Medi Ambient «la màxima prioritat» en la instal·lació de l'equipament i descarten que es pugui instal·lar a Santa Susanna, la segona opció que estudia la Generalitat. La moció es farà arribar a la resta de municipis afectats perquè hi donin suport.


+ Els terrenys oferts per fer la depuradora a Malgrat es troben a la zona del pla de Grau. Foto: QUIM PUIG
«Fer arribar l'acceptació incondicional d'aquesta corporació municipal a la futura instal·lació al terme de Malgrat de Mar, en considerar-la més idònia i la que implica menys impacte mediambiental. Tanmateix, descarta totalment qualsevol altra ubicació plantejada.» A Pineda, govern -CiU, el PSC i ERC- i oposició -el PP- ho tenen clar: la millor i única opció a la tan esperada depuradora de l'Alt Maresme és a Malgrat. La zona triada, de 40.000 metres quadrats, és a tocar del riu Tordera, lluny del nucli urbà i en uns terrenys qualificats d'agrícoles però que actualment no s'estan explotant. A més, la seva proximitat al riu facilitaria la incorporació del sistema terciari de reutilització de les aigües residuals abocant-ne part a la llera, amb la qual cosa es mantindria el nivell dels aqüífers. Es tracta de la primera moció conjunta de tots els grups municipals que confirma un cop més la urgència de construir la planta. La proximitat de l'estiu, amb les dificultats afegides a un sistema de canalització d'aigües brutes obsolet, com és el que funciona actualment a la zona, fa encara més imprescindible la posada en marxa d'unes obres que fa més de deu anys que s'esperen i que, sobretot, afecten els ciutadans i els empresaris del sector turístic. La moció reconeix també que la primera opció per construir la depuradora a la pedrera de Montpalau de Pineda no era la més adequada. En aquest sentit, el mateix conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va afirmar que el projecte anterior era un «nyap». La moció es farà arribar a la resta de municipis que es beneficiaran de la posada en marxa de la depurador (Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls) perquè hi donin suport. També s'enviarà al Consell Comarcal.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un incendi inutilitza la planta dels dos Arenys i Canet

>Pineda reclama a la Generalitat que la depuradora es faci a Malgrat i enlloc més

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.