| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'abril de 2024


dissabte, 14 de maig de 2005
>

Maresme. L'oposició de Cabrils acusa l'Ajuntament d'afavorir els especuladors immobiliaris

L'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), els convida a denunciar l'operació als jutjats si tenen proves

ADELA GENÍS. Cabrils
Nou episodi en el cas de la controvertida permuta d'uns terrenys a Cabrils. L'oposició -DiU (Democràcia i Unió), Veïns Independents de Cabrils (VIC), PP i ERC- acusa l'Ajuntament d'afavorir els interessos dels promotors immobiliaris privats que construeixen cases a la zona de Can Badia, en uns terrenys just a l'entrada del municipi venint des de Vilassar de Mar. L'oposició creu que el consistori ha perdut patrimoni conscientment canviant els terrenys de Can Badia per uns a l'aparcament de Can Botella. L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), manifesta que si n'estan tan convençuts i tenen proves, que vagin al jutjat.


+ Una imatge dels terrenys de Can Badia, on ara es construeixen cases unifamiliars. Foto: A.G.
L'oposició en bloc de Cabrils va tornar a fer front comú contra l'equip de govern (PSC, CiU i Gent de Cabrils) per una permuta de terrenys. Consideren que l'actuació de l'Ajuntament no ha estat correcta perquè s'ha afavorit els especuladors. Els regidors expliquen que el procés no ha estat «del tot transparent» i consideren que s'han presentat documents no vinculants. En concret, es tracta de dos informes de taxació en què no es fa servir el mateix sistema per un terreny que per un altre. Així, els regidors asseguren que els terrenys de Can Badia tenen un preu molt inferior al del mercat. «Per 400 m2 edificables es demanen només 230.000 euros», diu el regidor, Alfred Serrano (VIC). «És evident que aquests dos terrenys no són equiparables i el qui hi surt perdent és l'Ajuntament», hi afegeix Serrano. Un cop es va aprovar per ple la permuta, -amb 5 vots en contra i 7 a favor- l'operació es va formalitzar el mes d'octubre passat al notari. «Si la permuta es va signar a les 10 del matí, dues hores després es revenien els terrenys de Can Badia a un preu superior a un altre promotor. Per això, Cabrils ha perdut diners», defensa Serrano. Els regidors de l'oposició calculen que s'han perdut un total de 177.000 euros. «Aquests diners ningú sap on són», va dir el regidor del DiU, Antoni Poblet. «Que vagin al jutjat» L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), considera que la permuta de terrenys s'ha debatut prou en diferents plens municipals. Colomer es mostra indignat amb les acusacions dels regidors de l'oposició i no descarta emprendre accions legals «perquè algun regidor va perdre els papers». L'alcalde defensa aquesta operació perquè «és una oportunitat, es tracta d'una zona estratègica al centre del municipi».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. A Can Botella s'hi volen fer equipaments

>L'oposició de Cabrils diu que el govern ha afavorit l'especulació immobiliària

>Mataró posa preu als arbres més singulars i en garantirà el bon estat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.