| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dijous, 12 de maig de 2005
>

Barcelonès Nord. El port de Badalona fascina els primers visitants

Centenars de ciutadans responen a la jornada de portes obertes d'una infraestructura que ja s'intueix

SARA MUÑOZ. Badalona
Centenars de ciutadans van trepitjar ahir, per primer cop, el port que ja es comença a endevinar a Badalona. Aprofitant la celebració de Sant Anastasi -patró de la ciutat-, Marina Badalona va obrir les portes d'una infraestructura que ja acull els primers vaixells però que haurà d'esperar per funcionar a ple rendiment. A grans trets, el port va causar una impressió excel·lent i només se sentien els laments d'aquells que no podran gaudir-lo des del mar. Altres ciutadans celebraven poder beneficiar-se d'una nova zona de passeig, alhora que reclamaven transport públic que connecti el port amb els diferents barris.


+ Una vista general del port de Badalona, que ahir va obrir les portes als ciutadans, amb motiu de Sant Anastasi. Foto: S.M.
El passeig sobre el dic de recer, l'embarcació Santa Eulàlia -amb 1.693 visites, rècord en un dia- i les proximitats de l'edifici de capitania van seduir els badalonins. Molts ciutadans s'hi van apropar aprofitant el caràcter excepcional de la jornada i conscients que hauran d'esperar per accedir-hi lliurement. L'alcaldessa va fixar entre final de juny i principi de juliol l'obertura del port a la ciutadania. Va matisar, això sí, que els vaixells hi atracaran abans. Ara n'hi ha una quinzena. En línies generals, tothom va posar molt bona nota a l'esquelet del port. «De moment, un deu», va afirmar l'Antonio Alhama. Al seu costat, el Francesc Alsina només lamentava no disposar de prou diners per comprar un vaixell. Més afortunada és l'Elena Piqueras, veïna del nou front marítim i propietària d'un amarrador. Encara no ha comprat el vaixell però ahir va marxar del port «encantada» amb l'aposta que ha fet. «Molt maco; preciós», va declarar l'Irene Tort; «Ben dissenyat i molt ben ideat», afegia el Ricard Rosals, que tem, però, per les conseqüències dels temporals de garbí: «Tinc algun dubte de si la bocana suportarà bé la sorra que arrosseguen aquests temporals», explicava desitjós d'errar la seva previsió. Les úniques queixes registrades al llarg de la jornada feien referència a la freqüència de pas del trenet que conduïa els ciutadans fins al port -algunes persones van arribar a esperar-lo setanta-cinc minuts-, un problema que va quedar resolt més tard. En un dels desplaçaments, el José Carlos Povea lloava el port i instava l'Ajuntament a connectar tots els barris amb la infraestructura a través del transport públic. La seva parella, l'Ana María Ruiz, regalava al port el qualificatiu de «perfecte» alhora que preveia que la seva entrada en funcionament «pot ser el declivi de la Rambla».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Arqué anuncia un acord que Renfe nega

>Pluja d'elogis al port de Badalona.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.